Week van gebed 21 januari 2024 om 13.00 uur in de Lichtbron in Wateringen

03 januari 2024 - Algemeen federatie nieuws, Kwintsheul, Wateringen

Wereldwijd is er ieder jaar in de derde week van januari de ‘Week van gebed voor eenheid van christenen’. Dit jaar is het materiaal voorbereid door gelovigen uit Burkina Faso.
Het thema luidt ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’. Het is ontleend aan de parabel over de barmhartige Samaritaan, waarin Jezus laat zien wat het betekent om je naaste lief te hebben (Lucas 10 vers 25-37). Broeders en zusters van het katholieke aartsbisdom Ouagadougou, van protestantse kerken en oecumenische organisaties in Burkina Faso werkten eensgezind samen bij het maken van het materiaal, daarin ondersteund door de gemeenschap van Chemin Neuf. De teamleden hebben deze samenwerking, zoals ze schrijven in hun begeleidende tekst, ‘ervaren als een weg van oecumenische bekering.’ Tegen de achtergrond van de sterke religieuze verdeeldheid in Burkina Faso was deze samenwerking niet vanzelfsprekend.

Op 21 januari 2024 is de Volle Evangelische Maranathakerk de gastkerk in De Lichtbron aan de Pieter van der Plasstraat 3 in Wateringen. Deze viering begint op zondagmiddag 13.00 uur, zoals altijd bij de Maranathakerk. Volgens goede gewoonte zijn de andere kerken in Wateringen en Kwintsheul gesloten. Voorgangers zijn Marcel Lie en Marjan Zebregs. Norman Lie bespeelt de piano en er is een gelegenheidskoor onder leiding van Ben Kester. Gelegenheidskoor zal oefenen op zaterdag 13 en 20 januari 2024 om 10.00 uur in de pastorie Andreaskerk, Kerkstraat 20 Kwintsheul.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.