Koren

Parochiekoor “St. Caecilia” H. Egbertuskerk
Organist/Dirigent: Ilil Danin

Voorzitter koor: Arine van Gijzen
Secretaris koor: Coby Ringelberg
Lid: Mw. M. de Munck-van der Veer

Het koor repeteert iedere vrijdagavond in de kerk aan de De Cordesstraat 27-29, 3151 BH Hoek van Holland. De heren beginnen om 19.15 uur, de dames sluiten aan om 19.45 uur. De streeftijd is, om rond 21.30 uur weer huiswaarts te keren.
Op het repertoire staan zowel Nederlandse als Latijnse missen. Daarnaast ook motetten in Nederlandse en andere talen.
Behalve het opluisteren van de wekelijkse zondagochtendvieringen, uitvaarten en bruiloften zingt het koor ook een aantal keren per jaar in psychiatrisch ziekenhuis Parnassia en het Hoekse verpleeghuis Bertus Bliek. Daarnaast verleent het ook zo nu en dan medewerking aan een concert of verzorgt een ander optreden buiten de deur.

Parochiekoor H. Lambertuskerk
Dirigent:  Marianne Ruivenkamp
Organiste:  Corrie van Dijk

Het Lambertuskoor zingt elke zondag in het prachtige, intieme kerkje onder aan de Maasdijk. Dat is heel wat en daarom kan ook ieder begrijpen dat er wel eens een koorlid ontbreekt vanwege vakantie of anderszins. Toch mag het koor zich verheugen in een heel trouwe opkomst. Ieder lid van het koor doet zijn/haar uiterste best om elke zondag weer mee te helpen de dienst met zang op te luisteren en aanwezig te zijn op de wekelijkse repetitie-avond op de maandag. Ons koor telt 14 zangers: 5 sopranen, 3 alten, 3 tenoren en 3 bassen, een dirigente en zelfs 2 organistes. Corrie van Dijk is onze hoofdorganiste, maar Cocky Stijger is een vakbekwame 2e organiste, die zeker elke maand een zondag voor haar rekening neemt en altijd in wil springen. Marianne Ruivenkamp is onze dirigente. Wij zingen meerstemmige Latijnse en Nederlandse missen en liederen. Verder worden liederen en psalmen uit de bundel: “Gezangen voor Liturgie” gebruikt. In de Kersttijd worden wij altijd gevraagd kerstliederen te komen zingen in de Masemude te Monster. Ook staat er elk jaar minstens nog één kerstconcert op het programma.
En dan hebben we het nog niet gehad over de diverse feesten van koorleden, waarbij het Vriendenkoor elke keer weer van de partij is. Zo houden wij een gezellige band met elkaar. Als u het fijn vindt te komen zingen in ons koor, dan bent u van harte welkom.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.