Filmavond

Donderdag 20 oktober
20:00
Bestemd voor: 's-Gravenzande, Hoek van Holland, Monster, Poeldijk

Locatie: Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming Iepstraat 1 2691 EX 's-Gravenzande

De titel van de film: ‘Capharnaüm’

De twaalfjarige Zain staat in de openingsscène terecht voor een steekpartij, maar van de weeromstuit klaagt hij zijn ouders aan: ze hadden hem nooit op de wereld mogen zetten. In flashbacks zien we vervolgens de aanloop naar deze bizarre situatie. Als oudste zoon slooft hij dag en nacht om een paar rotcenten binnen te halen. Een jeugd heeft hij nooit gekend, maar dat is nog maar de minste van zijn problemen. Om iets van een bruidsschat binnen te halen wordt zijn jonge zusje uitgehuwelijkt aan een gewelddadige oude man, waarna Zain woedend het huis ontvlucht en op straat gaat leven.
Wie Zains aanklacht letterlijk neemt – zijn ouders moet het volgens hem verboden worden nog meer kinderen te krijgen – zal behoorlijk fronsend de bioscoop verlaten. Maar Nadine Labaki (regisseuse) bedoelt het natuurlijk niet letterlijk: de film is geen aanklacht tegen het krijgen van kinderen door mensen die hun opvoeding niet kunnen betalen, maar een aanklacht tegen armoede en achterstelling.

Zoals velen van u weten, krijgt iedereen bij binnenkomst koffie/thee en na afloop wordt er een drankje en hapje aangeboden. Dat laatste is ook om elkaar te ontmoeten en eventueel na te praten over de film.
Kerk is open om 19.30 uur. Om 20.00 uur begint de film.

Terug naar de vorige pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Het ultieme geluk in het leven is de overtuiging dat wij bemind zijn.