Kleding inzamelingsactie voor “Hart voor Afrika”

05 maart 2013 -

De Rooms-Katholieke kerk te ’s-Gravenzande organiseert een kleding inzamelingsactie voor “Hart voor Afrika”, het werk van Corine ‘t Hart in Tanzania. Corine is opgegroeid in ’s-Gravenzande en werkt al enkele jaren als leken-missionaris in Tanzania via de Sociëteit voor Afrikaanse Missiën (SMA).

In Tanzania zet zij zich in voor jonge Afrikaanse vrouwen die vaak in een miserabele situatie verkeren zoals huismeiden, tienermoeders, prostituees, wezen e.a.. Het werk dat Corine in Tanzania doet staat bekend onder de naam LULU, wat PAREL betekent in Swahili. Dit project verbind meiden door hen samen te laten komen in groepen in verschillende wijken van Mwanza, een grote stad aan het Victoria Meer in Tanzania. De meiden leren hun talenten te ontdekken, ze worden getraind hun toekomst te plannen, voor zichzelf te zorgen en op te komen en handeltjes op te zetten. Elk jaar worden er nieuwe groepen gestart en groeit het project verder, daarnaast wordt dit jaar hopelijk de bouw van eencentrum gerealiseerd waar de meiden vooral praktische trainingen (handwerk, koken, computer, etc.) kunnen volgen. (meer informatie op www.hartvoorafrika.tk)

Op vrijdag 5 april van 14.00-17.00 uur en op zaterdag 6 april van 9.00-10.30 uur is het mogelijk uw overtollige kleding aan de Iepstraat 1 te ’s-Gravenzande af te geven. Helpt u mee om van deze actie een succes te maken?

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.