Palmpasenstok maken in 's Gravenzande

29 maart 2014 -

Op zondag 13 april is het Palmpasen. Op vrijdag 11 april gaan we in de O.L.Vr. Tenhemelopnemingkerk palmpasenstokken maken. We beginnen om 15.30 uur. Neem allemaal lekkere (niet te zware) spulletjes mee om in je palmpasenstok te hangen. Voor houten kruizen, crêpepapier en een broodhaantje wordt gezorgd. Na de viering van 13 april lopen we gezamenlijk met de stokken naar De Kreek om ze daar uit te delen.
Vind jij het leuk om ook een palmpaasstok te maken voor iemand die daar heel blij van wordt, dan ben je van harte welkom in de kerk op vrijdag 11 april. Geef je op per mail voor dinsdag 8 april: stuur een mail
Wij zijn heel blij met de hulp van ouders of opa’s/oma’s op deze knutselmiddag. Als u in de gelegenheid bent, kunt u dit doorgeven via stuur een mail. Wij zien jullie graag op 11 april

Palmpasenstok
Een palmpasenstok of palmpaasje is een met groene takjes en lekkernijen versierde stok, in de vorm van een kruisje, die kinderen ter gelegenheid van Palmzondag maken en in optocht meedragen.
Tijdens de processie op Palmzondag dragen de kinderen in de regel geen palmtakken, maar zogenoemde 'palmpaasjes' of palmpasenstokken. De stokken hebben de vorm van een kruisje en zijn versierd met groene takjes (meestal van een buxus) en met snoepjes, eitjes en andere lekkernijen. Bovenop wordt een broodje in de vorm van een vogel gestoken, doorgaans een haantje.
De palmpasenstok is met veel symboliek omgeven. De groene takjes verwijzen naar Christus' intocht in Jeruzalem, het brood naar de instelling van de Eucharistie op Witte Donderdag, en het kruis naar het lijden en sterven van Christus op Goede Vrijdag. Het snoep en de overige versierselen zijn tekens van vreugde over het nieuwe leven dat Pasen heeft gebracht.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.