Catechese avonden over het katholieke geloof

19 april 2016 -

Altijd al meer willen weten over het katholieke geloof maar nooit de stap gezet om een cursus te gaan volgen? U krijgt nu de gelegenheid om in ’t Schip in Hoek van Holland eens per maand uitleg te krijgen over het katholieke geloof. Wij doen dit aan de hand van het kijken naar een DVD uit de serie Catholicism van bisschop Robert Barron. Het is fijn als u alle avonden zou kunnen komen maar het is geen probleem als u een keer niet kunt.

De avonden zullen worden begeleid door pastoraal werkster Els Geelen. Meestal op de laatste donderdag van de maand. We beginnen om 19.30 uur en sluiten af om 21.30 uur. De volgende avonden zijn: 21 april, 26 mei en 30 juni. Na de zomervakantie beginnen we weer in augustus. U kunt zich al aanmelden voor deze avonden bij pastoraal werkster Els Geelen, geelen@rkwestland.nl

Over de serie
De serie Catholicism bevat 10 afleveringen, welke een unieke en indrukwekkende reis door de wereld van het katholieke geloof is. Elke aflevering geeft prachtige beelden op plaatsen waar wat te vertellen valt over het katholieke geloof. De films zijn gemaakt op 50 locaties in 15 verschillende landen. Bisschop Barron neemt ons mee op al die plaatsen in de wereld, die iets betekenen voor ons geloof. Hij geeft daar een heldere uitleg over en vertelt soms zo boeiend, dat je gewoon de volgende al weer wilt bekijken. Zijn verhaal vraagt soms even mee te denken om het helder te krijgen voor ons zelf.

Na het bekijken van een aflevering, is er gelegenheid om met elkaar erover te praten en eventuele vragen aan pastoraal medewerkster Els Geelen te stellen.

Om u een indruk te geven over de onderwerpen, volgt hieronder een overzichtje.

1 Jezus, God en mens 25 februari 2016
2 Het onderricht van Jezus   31 maart 2016
3 Het mysterie van God 21 april 2016
4 Maria, de Moeder van God 26 mei 2016
5 Petrus en Paulus 30 juni 2016
6 Christus en de Kerk  
7 Liturgie en Eucharistie  
8 De gemeenschap van de heiligen  
9 Gebed en geestelijk leven  
10 Het eeuwig leven  

 

De avonden worden gegeven in de zaal “Het Schip”, de Cordesstraat 27-29 naast de H.Egbertuskerk in Hoek van Holland. Iedereen is welkom, gratis toegang.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Ben als een kostbaar geschenk, dat iedereen graag zou willen krijgen.