Eettafelwandeling bestaat 10 jaar in Honselersdijk

05 oktober 2017 - Algemeen federatie nieuws, Honselersdijk

Op 10  november 2017 zal voor de 10de keer de Eettafelwandeling voor alle inwoners van Honselersdijk plaats vinden. De wandelaars starten om 18.15 uur in het vernieuwde zalencentrum Hemelsblauw, Poeldijksepad 1a. Ieder wandelt naar een 1e adres voor een voorgerecht-van-het-huis en naar een 2e adres voor het hoofdgerecht. Vier anderen gaan naar dezelfde gastvrije tafel. Daarna keren alle wandelaars en gastheren-vrouwen terug naar Hemelsblauw voor het dessert. Een vrijwillige gift is van harte welkom voor dekking van de kosten en een goed doel, dat daar bekend wordt gemaakt. De avond staat in het teken van ontmoeting met uw dorpsgenoten!

Het is al weer 10 jaar geleden dat het idee voor de Eettafelwandeling werd geboren, n.a.v. het interreligieuze initiatief “Running Dinner”. Het idee werd gelanceerd door een aantal Honselersdijkers. Het toenmalige kerkcafé Honselersdijk en dominee Martin Koster behoorden tot de initiatiefnemers. Zij zetten in op een ontmoeting tussen mensen waarbij ze over van alles konden praten en zo elkaar konden leren kennen. Op die manier werd gewerkt aan de binding in ons dorp. Oorspronkelijk ging de wandeling uit van de 4 kerken van Honselersdijk. Na een aantal jaar is de organisatie daarvan losgekoppeld in de hoop een nog breder publiek aan te spreken. De kerken geven wel hun medewerking aan het initiatief. De afgelopen jaren hebben elk jaar ruim 100 mensen aan de Eettafelwandeling deelgenomen.

Wandelaar/gast en/of kok/gastadres of dessertmaker kunnen zich aanmelden tot 14 oktober d.m.v. het aanmeldkaartje dat tussen 2 en 7 oktober huis-aan-huis verspreid wordt. Of stuur een email en u krijgt een aanmeldingsformulier via de mail. De Eettafelwandeling is de ideale manier om dorpsgenoten te ontmoeten, voor alle inwoners en vooral voor nieuwe.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 11 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Trek het u niet aan als iemand u gemeen noemt, trek het u aan als u gemeen bent.