Over de parochie

De Parochie ‘Onze Lieve Vrouw van Goeden Raad’ Honselersdijk.

In 1907 werd de Honselse parochie opgericht. Tot dan gingen de inwoners van ons dorp ter kerke in Naaldwijk, Poeldijk of Kwintsheul. Er verscheen een statige pastorie, naast een eenvoudig oud veilinggebouw waar tot 1927 werd gekerkt. 83 jaar geleden werd de robuuste nieuwe kerk ingezegend, nog steeds een markant gebouw in de dorpskern. De parochie is in al die jaren een levende gemeenschap gebleven waar velen een geestelijk thuis vinden.

De Parochie kan rekenen op een ruime schare aan vrijwilligers die allemaal zeer betrokken en enthousiast zijn. Op welk vlak men ook bezig is, ieder doet dit met veel liefde en aandacht. Onze parochie is erg blij met het feit dat er nog steeds jonge mensen als misdienaar in onze vieringen assisteren. Elke dienst weer, zijn deze trouwe jongens en meisjes aanwezig.

Via de beraden Gemeenschapopbouw en Diaconie wordt getracht een goed contact met parochianen te onderhouden. Tevens is het contact goed met de RK basisschool en de scouting Honselersdijk.

Daarnaast mag de Parochie rekenen op 5 koren: een kinderkoor, jongerenkoor, gemengd koor, dameskoor en middenkoor. Er wordt dus heel wat afgezongen en bejubeld in Honselersdijk!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.