Een bijzonder Maria beeld in Kwintsheul

14 mei 2020 - Algemeen federatie nieuws

In de meimaand besteden we normaal gesproken extra aandacht aan de devotie tot Maria. Dat gebeurt door het organiseren van rozenkranssessies, een bloemen- en kaarsenhulde bij Mariabeelden, het houden van Mariaprocessies en het organiseren van bedevaarten naar Mariaoorden. De meimaand wordt afgesloten op 31 mei, 1e Pinksterdag met het feest van Maria Visitatie. Maar ja, dit jaar is alles anders.

In Kwintsheul staat een bijzonder Maria beeld. Het Maria beeld is een houten beeld, van Limburgse makelij, op stijlkenmerken te dateren van voor 1886, waarschijnlijk van vruchten boom-hout, en een op-liggend hart. Het Mariabeeld staat sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw in de voormalige doopkapel waarin ook drie gebrandschilderde ramen (uit 1930) zijn aangebracht.

De Mariakapel is onlangs opgeknapt. De doeken met daarop de geborduurde namen van de overleden parochianen zijn verplaatst naar een passende plek in de noordelijke zijbeuk.

Op zondagmorgen in de meimaand is de Sint Andreaskerk in Kwintsheul tussen 09.30 en 10.30 uur geopend om de mensen de gelegenheid te geven een kaarsje aan te steken, even te bidden of om gewoon even in de kerk rond te lopen en te genieten van al het mooie wat er in de kerk is te zien. In de kerk klinkt stemmige muziek. U kunt dit ook beluisteren via de kerkradio.

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.