Uitnodiging na de verbouwing van de Andreaskerk

13 november 2014 -

Op zaterdag 29 november zal het patroonsfeest van de Heilige Andreas gevierd worden in de Heulse Sint Andreaskerk. Er is die avond om 19.00 uur een feestelijke eucharistieviering waarin mgr J.H.J. van den Hende voor zal gaan. Na jarenlange voorbereiding kon de renovatie van de dagkapel dit najaar een aanvang nemen. Er is veel gepraat, er is veel geduld geweest, er is veel overwogen, er is veel besloten, er is veel gesloopt en er is veel gebouwd. Maar het resultaat mag er zijn. Nu de verbouwing af is en de dagkapel gerenoveerd, kunnen we zien dat ons lange wachten beloond wordt. De buitenmuren van de kerk zijn, waar nodig, opnieuw gevoegd. Het dak is gerestaureerd, en de afvoeren zijn vernieuwd. De bloemenwerkgroep, en het koor hebben opslagruimte gekregen in resp. de linker- en rechterzijtransept van de kerk. Achterin de kerk is in een nis een toilet gemaakt. De beelden langs de muur zijn hersteld en ook het priesterkoor kreeg een opknapbeurt.

Het dak van de dagkapel, welke tussen de kerk en pastorie gesitueerd is, heeft een nieuw geïsoleerd beschot gekregen en voorzien van leien. En binnen is de vloer weer vlak gelegd, en met een nieuwe verwarming maakt het deze ruimte tot een aangename locatie. En dat zal de repetitie van het koor zeker ten goede komen. De dagkapel is op deze manier gereed om een laatste rustplaats te zijn voor parochianen die daar opgebaard kunnen worden. Familieleden kunnen altijd terecht voor een afscheid. De werkzaamheden aan de muren van de kerk deden ook een aanslag op de pastorietuin. Deze zal nog worden aangepast en zal zo een oase van rust worden.

Na de viering op zaterdag 29 november is er onder het genot van een kop koffie gelegenheid om alles te bezichtigen. U bent allen van harte uitgenodigd die avond aanwezig te zijn.

Artikel in AD Westland: Andreaskerk opgefrist - Oplevering gevierd in aanwezigheid van de bisschop

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.