Koren

Jeugdkoor Mojeko

Voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool is er de mogelijkheid om mee te doen bij het jeugdkoor Mojeko. Het koor repeteert iedere maandag van 18.30 uur tot 19.30 uur in het gebouw OJOS. Uiteraard is het niet alleen maar repeteren, maar ook heel veel lol maken. Het koor zingt in de kerk tijdens de gezinsvieringen. Tevens treedt het koor af en toe op voor bijvoorbeeld ouderen.

Informatie bij de koordirigente: Annemiek van Lier
______________________________________________________________________________

Medea

In 1988 is ons zangkoor Medea opgericht door een groep vitale dertigers om met elkaar het Nagila-gevoel (voormalig jeugdkoor) voort te zetten. Samen zingen en maandelijks de themadiensten in de parochiekerk verzorgen is bij ons de grote drijfveer om wekelijks trouw naar de repetitie te komen. We zijn inmiddels heel wat jaren verder en we zien nog steeds vele bekende gezichten, die reeds vanaf het begin deel uitmaken van Medea, aangevuld met een groep nieuwkomers.
Wij ervaren dat vele muzikale parochianen tijdens de vieringen graag meezingen met de liederen en wij genieten op zulke momenten dubbel van elkaars muzikaliteit, want……. “ZINGEN MAAKT IMMERS BLIJ”

Wij zien u óók graag lid worden van ons koor. Dan kunt u uw muzikale capaciteiten met ons delen. We weten zeker dat u zich snel thuis zult voelen bij ons koor. U kunt vrijblijvend enkele repetities bijwonen: elke woensdagavond komen we van 20.00 u tot 22.00 u bijeen in gebouw OJOS of in de kerk om onder de bezielende en muzikale leiding van onze dirigent Melisande Schürmann-Bol de liederen in te studeren. De pianobegeleiding is afwisselend in  professionele handen van Melisande, Alicia Witarsa of Ilil Danin.
Voor de pauze werken we aan stemvorming en een nieuw repertoire. Na de pauze zingen we de bekende liederen door en zetten daarbij de welbekende muzikale puntjes op de i. Wij verzekeren u dat er naast serieuze studie ook veel plezier gemaakt wordt met elkaar.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met:
Marion Janszen, secretaris
Magda van Leeuwen, penningmeester
Ria Regeer, voorzitter

_______________________________________________________________________________

Dameskoor Vivace

Een koor voor de rouw- en trouwdiensten

Het koor is opgericht in 1998 en bestaat voor een deel uit dames van het parochiekoor Laus Deo. Het dameskoor heeft inmiddels 31 leden die steeds op onverwachte momenten in de week worden opgeroepen om de diensten muzikaal te begeleiden. De ene keer troostend en de juiste snaar rakend bij het herdenken van een dierbare, de andere keer jubelend van feest-vreugde bij een huwelijk of  een huwelijksjubileum. Ook in andere bijzondere vieringen wordt met veel enthousiasme gezongen in het Duits, Engels, Nederlands en/of Latijns.

Alle jaren staat het koor al onder de bezielende leiding van Sebastiaan Philippa. Het koor repeteert iedere maandagmiddag van 13.30 u tot 14.30 u in de kerk.

Zing je graag en heb je wat tijd over, neem dan contact op met:
Marian van Meerkerk
__________________________________________________________________________________

Laus Deo

Het oudste koor van de Machutusparochie

Het koor is opgericht op 13 februari 1872 als herenkoor. Het repertoire was louter Gregoriaans en Latijns. Om een en ander onder de knie te krijgen was een zekere ‘leertijd’ nodig, waarna een soort examen werd afgelegd en men officieel koorzanger was. Eind jaren ’50 werd er een jongenskoor opgericht dat samen met het herenkoor meezong en waaruit later het kinderkoor Mojeko ontstond.

Tijden veranderen en in 1965 werd er een dameskoor opgericht onder dezelfde naam. Weer op een later tijdstip werden dames- en herenkoor samengevoegd en ontstond Laus Deo. Laus Deo verzorgt in principe de zondagvieringen, echter één keer in de maand op de zaterdag. Zondags wordt er in het Latijn gezongen en zaterdags in het Nederlands.

Laus Deo betekent: Lof aan de Heer. Dat geeft precies aan wat onze doelstelling is. Samen met de parochianen de mis vieren, waarbij we de gemeenschap met onze zang ondersteunen en begeleiden en daarmee de vieringen extra luister bijzetten. 

Het koor bestaat momenteel uit ca. 25 enthousiaste leden, waarvan er velen, al geruime tijd lid zijn, want……..eenmaal met het Laus Deo-virus besmet, raak je verslaafd voor het leven. Daar kleeft echter één bezwaar aan. Het koor veroudert. Verjonging is dus niet alleen wenselijk, maar ook hard nodig. Ook zin om met ons mee te zingen? Kom eens vrijblijvend een repetitie meemaken op de maandagavond om 19.45 uur in gebouw OJOS of neem contact op met Marja t Hoen-Vollebregt. Zij kan u alles vertellen over Laus Deo.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.