Afscheid Stephan en Tineke van parochiebestuur

06 mei 2014 -

Leden van het parochiebestuur worden voor vier jaar aangesteld door het bisdom. Na die vier jaar kan een verlenging van de benoeming volgen voor eenzelfde periode. En voor wie het moeilijk vindt afscheid te nemen kunnen nog maximaal twee jaren daaraan worden toegevoegd.
Dit laatste was het geval bij mevr. Tineke Koene. Gedurende tien jaren heeft zij zich ten volle ingezet als voorzitter van het Beraad Liturgie. Dat betekent dat zij actief was bij het bepalen van het liturgisch beleid van de parochie. Tijdens het proces van federatievorming was haar inzet heel belangrijk om de verworvenheden van onze parochie te waarborgen. Vanuit haar voorzitterschap was zij bovendien betrokken bij alle werkgroepen die op het gebied van de liturgie functioneren, zoals tekstgroepen, gebedsdienstgroepen, koren en lectorengroep, de groep van de kinderwoorddienst en de gezinsviering. Een veelomvattende taak dus die zij met veel flair en gevoel wist uit te voeren. Het bestuur laat haar dan ook niet graag vertrekken. Gelukkig blijft ze nog verschillende andere vrijwilligerswerkzaamheden in de parochie verrichten in het kader van Eerste Heilige Communievoorbereiding, Bijbelstudie, notuleren bij vergaderingen, korenoverleg, en waarschijnlijk vergeten we nog activiteiten. Tineke we bedanken je heel hartelijk voor je toewijding gedurende zoveel jaren!

Veel dank zijn we ook verschuldigd aan de heer Stephan Heijker, die twee periodes het penningmeesterschap op zich heeft willen nemen. Omdat het niet eenvoudig was een opvolger voor deze veelomvattende taak te vinden, liep zijn aanstelling nog maanden uit. In een parochie van ruim twaalfduizend ‘zielen’ zijn er veel financiële zaken te regelen. Elk jaar wist Stephan de financiële verantwoording en de begroting weer zeer overzichtelijk en correct aan de beheerscommissie, de parochievergadering en in de laatste jaren ook aan het federatiebestuur aan te bieden. Zo kon op tijd verantwoording worden afgelegd aan het bisdom. Tijdens de vorming van de federatie is Stephan zeer actief betrokken geweest bij het vaststellen van de financiële structuur.
Het penningmeesterschap was ongetwijfeld een tijdrovende taak en we hebben er dan ook begrip voor dat deze werd overgedragen. Gelukkig zal Stephan waar nodig nog om advies kunnen worden gevraagd. Heel hartelijk bedankt voor je geweldige inzet in al die jaren!
Het bestuur is blij twee nieuwe bestuursleden te hebben kunnen verwelkomen: mevr. Dineke van Dijk voor het Beraad Liturgie en dhr. André Vijverberg als penningmeester.

Het parochiebestuur St. Adrianus te Naaldwijk

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het ontkennen van problemen is een vorm van zelfbedrog die elke persoonlijke groei onmogelijk maakt.