Beraad Diaconie

Als gemeenschap zijn we allemaal één. Diaconie is bedoeld om deze verbintenis - die er ongezien altijd is - te versterken en uit te breiden. Pastoor Steenvoorden zegt vaker: Beter een goede buur dan een verre vriend. Het beraad diaconie is bedoeld om elkaar te steunen en te faciliteren in de mooie en minder mooie momenten die we in ons leven meemaken. We zijn er immers voor elkaar in de mooie en mindere momenten als gemeenschap. Diaconie is je dienstbaar stellen aan de samenleving.

Het beraad diaconie zet zich in voor de sociale belangen binnen en buiten de parochie. Het beraad diaconie coördineert, activeert en organiseert waar dit bijdraagt aan de bovenstaande doelen. Verder levert het beraad een bijdrage aan de opbouw van de parochie door communicatie tussen mensen te bevorderen en te verbeteren. Een doelstelling is om tot een levende gemeenschap te komen waarbij we elkaar steunen en helpen. Tevens onderhoudt het beraad diaconie contacten met reeds bestaande groeperingen die in de hulpverlenende sector werkzaam zijn.

n de Sint Adrianusparochie zijn er verschillende werkgroepen die samen het beraad diaconie vormen. Deze werkgroepen doen dienstbaar werk. Zo worden nieuwe parochianen welkom geheten. Bij de geboorte van een nieuw leven binnen de parochie komt er de baby bezoekgroep voor het dopen. Een werkgroep regelt speciale seniorenvieringen. Daarnaast is er een werkgroep die na een groot verlies een luisterend oor kan bieden en met u meeleeft. Hieronder worden de werkgroepen nader toegelicht.

Voorzitter:
dhr. Marnix Kouwenhoven

Bij het beraad behoren de onderstaande werkgroepen:

Bezoek nieuwe parochianen:
Coördinator:
mw. M. Groenewegen
De kerk van morgen is er voor iedereen. Ben je nieuw binnen de parochie of verhuisd van woonplaats? Onze werkgroep bezoek nieuw parochianen is er voor je. De werkgroep nieuwe parochianen begroet de nieuwe parochianen in onze parochie. Dit gebeurt d.m.v. een bloemetje en desgewenst een bezoekje van een van onze leden, die de nieuw ingezetenen wegwijs maken in het parochiegebeuren. Hiermee hopen wij contact te leggen tussen de parochie en haar nieuwe leden. De groep heeft eveneens tot taak: verbetering van contacten tussen parochianen, parochiebestuur en pastores.

Baby bezoekgroep:
Coördinator:
mw. Y. de Jong
Nadat op de pastorie een geboortekaartje is ontvangen, wordt (meestal binnen een week of drie) de familie bezocht en gefeliciteerd door een bezoekster. Tijdens het bezoek wordt - indien gewenst - enige informatie verstrekt over de doopmogelijkheden.

Seniorenviering:
Coördinators:
mw. D. van Dijk
mw. T. van Dijk

Iedere laatste woensdag van de maand is er een seniorenviering in De Binnenhof.
Deze viering begint om 09.30 uur. Het is een eucharistieviering of een woord- en communieviering, het ligt eraan wie de voorganger is.
Daarnaast zijn er ook seniorenvieringen in de zorginstelling Woerdblok. De tijden zijn te vinden in het federatieblad Franciscus Focus.

Autovervoer:
Coördinator:
dhr. H. van Wijk

Niet iedereen heeft de gelegenheid om met vervoer naar de kerk te komen. Toch is de kerk er voor iedereen. Daarom willen we de mogelijkheid bieden om ouderen of mensen slecht ter been met de auto naar de kerk te brengen. Deze werkgroep zorgt hiervoor. Bij vragen zet op de mail naar adrianus@rkwestland.nl

Open Kerk:
Coördinator:
dhr. W. van Paassen

De kerk is er voor iedereen die zich geroepen voelt om hem te bezoeken. Hiervoor zijn er op zaterdag middag van 14.00 tot 16.00 uur vrijwilligers aanwezig zodat de kerk voor iedereen open is om te bezoeken gedurende deze tijden.

Meeleven na een verlies
Coördinator:
mw. J. van der Voort-Zwinkels

De werkgroep meeleven na een verlies bestaat uit een aantal medeparochianen.
Zij bezoeken mensen en bieden dan een luisterend oor aan hen die recent een dierbare zijn verloren. De werkgroep bereidt ook de Allerzielen viering voor.
In het voorjaar organiseert de werkgroep een lotgenotenmiddag in de aula op de begraafplaats.

Parochiële Caritas Instelling (P.C.I.)
Secretariaat van de P.C.I.-en van Maasdijk en Naaldwijk.
mw. W. van der Meer-Groenewegen

Caritas staat voor “liefde”. We bedoelen hiermee het soort liefde zonder er iets voor terug te hebben. De P.C.I. staat personen of families bij die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vroeger werd dit het armenbestuur genoemd. Deze personen zijn goed op de hoogte welke extra voorzieningen er zijn voor minder bedeelden. De P.C.I. geeft financiële ondersteuning aan mensen die dit nodig hebben. De P.C.I. biedt tijdelijke hulp of ondersteuning.  bel 06-51 47 75 80 of e-mail info@rkwestland.nl.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Veiligheid is voor een kind zijn vaders hand, die hem stevig vasthoudt.