College besluit nogmaals over begraafplaats Dijkweg

01 februari 2024 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

Gemeente Westland heeft in het besluit op bezwaar de afwijzing van de monumentale status van de Rooms Katholieke begraafplaats aan de Dijkweg in Naaldwijk in stand gelaten. Tegen het eerdere besluit van het College om niet over te gaan tot aanwijzing als gemeentelijk monument werd bij de gemeente bezwaar gemaakt. Het parochiebestuur van de St. Adrianus voelt zich gesterkt door het besluit van de gemeente om de begraafplaats niet aan te wijzen als gemeentelijk monument.

De begraafplaats aan de Dijkweg is op initiatief van en in goede samenspraak met de toenmalige gemeente Naaldwijk gesloten in 1982. Het parochiebestuur beschouwt de oude, gesloten en vervallen begraafplaats als niet monumentwaardig. Het bestuur is voornemens om het voorgedeelte (Het Voorhof) in te richten als een historische en gedenkwaardige plek waar momenten van herinnering, stilte en bezinning samenkomen.

‘Op initiatief van gemeente Naaldwijk is al in 1977 gesproken over het sluiten van de begraafplaats’, aldus portefeuillehouder André Vijverberg namens het parochiebestuur van de St. Adrianus. ‘De grafrust is op dit moment ruim verstreken en zorgvuldig hebben we nabestaanden geïnformeerd over de volgende fase na het verstrijken van de grafrust. Het besluit van de gemeente sterkt ons om deze weg zorgvuldig verder te vervolgen.’

Lees ook: Westland blijft bij standpunt: RK begraafplaats geen monument, organisaties gaan in beroep

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid.