Jammer, jammer…...afscheid pastor J. Olsthoorn

12 oktober 2015 -

Wat beleef ik een geluk met het werken in de verschillende kerken. Maar, de laatste tijd voelde ik dat ik ouder begon te worden. Het lang op dezelfde plek staan: je kan er een beetje duizelig van worden. Dat kan gebeuren als je 82 jaar bent. Er was veel te doen: bijna iedere zondag afwisselend, dan in het Westland, dan in Leiderdorp/Zoeterwoude, dan in Leidschendam/Voorburg, en daarbij, regelmatig, een viering in verpleegtehuis ‘Mariahoeve’. Het vraagt energie en aandacht.
Na het overlijden van broer Nico in juli voel ik een vermoeidheid. Mijn gedachten staan niet stil, ook niet in de nacht. Altijd weer uitzien naar wat nog moet gebeuren. Teveel bezorgdheid, ook voor alles wat er aan de hand is in kerk en samenleving. Dat is niet goed. Na bloed- en ander onderzoek wordt me aangeraden om nu te gaan stoppen met ‘vaststaande afspraken’. Kerkvieringen leggen een extra druk op je. Daarom moet ik melden dat ik vanaf nu - begin oktober 2015 - geen vieringen meer kan en mag verzorgen in het Westland en Zoeterwoude Rijndijk/Leiderdorp. Ook niet in Leidschendam/Voorburg en het verpleeghuis. Misschien kan ik, na verloop van tijd, ‘zonder verplichting’, omdat de pastoor te Leidschendam in de buurt is, weer dienstbaar zijn. Het is geen prettige boodschap, maar het kan niet anders. Ik hoop, dat ieder die dit te horen krijgt, het kan begrijpen.

Ik wil eindigen met te zeggen dat ik altijd met veel plezier, als priester te midden van u, heb mogen werken. Gelukkig kan ik, biddend voor u, in de komende tijd, met u verbonden blijven. Dank u wel.

pastor J. Olsthoorn

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.