Jubileum koor MANNA op zondag 2 juni

18 mei 2013 -

Het middenkoor MANNA zal op zondag 2 juni haar 40-jarig jubileum vieren. De feestelijke viering wordt gehouden in Naaldwijk waarin diaken Dits voor zal gaan. Na de dienst is er gelegenheid om het koor te feliciteren. Dit gebeurt onder het genot van een kopje koffie achter in de kerk of bij mooi weer in de parochie tuin.

Middenkoor "MANNA” heeft  het hele jaar door verschillende acties gehouden voor het Thomashuis in Hellevoetsluis. Dat is een huis voor lichamelijk en verstandelijk beperkte mensen. Na de viering is er dan ook een deurcollecte voor dit doel. Het bestuur zou het op prijs stellen als u dit doel zou willen steunen.

Over de keuze van het goede doel
Ieder koorlid mocht een goed doel naar voren brengen waar de koorleden zich voor in zouden gaan zetten om daar een mooi bedrag voor bij elkaar te sparen.
"Nu heb ik 3 kinderen waarvan de middelste, Ruud, een meervoudige handicap heeft,"zegt Astrid Middendorp, lid van koor Manna en moeder van Ruud. Ze vervolgt: "Bij de geboorte kreeg hij hersenbeschadiging en daardoor is hij rolstoelgebonden en heeft een verstandelijke beperking. Sinds 3 jaar woont hij in een Thomashuis in Hellevoetsluis. Een Thomashuis is een kleinschalige manier van wonen voor volwassen met een handicap, in een veilige, gezellige gezinssituatie.  Degenen die hen begeleiden en verzorgen wonen ook in hetzelfde huis, en zijn dus dag en nacht aanwezig. Uiteraard heeft dit echtpaar, Winfried en Helene met hun 3 kinderen, een privé gedeelte. Samen met de 6 bewoners is het daar altijd een gezellige boel en ze  ondernemen van alles met elkaar!

Toen iemand van koor tegen me zie: “Dat is een goed doel voor ons jubileum” heb ik het ook meteen ingediend en nadat het koor had mogen stemmen is het Thomashuis ook het goede doel geworden! Zij kunnen het geld goed gebruiken: ze zijn helemaal zelf, met hulp van alle bewoners en vrijwilligers, een nieuwe schuur aan het bouwen. De oude was te klein voor alle fietsen en scootmobielen. Ook wordt er een ruimte gemaakt voor dagbesteding, bv houtbewerking."            

Er is natuurlijk veel geld nodig, en ze zijn dan ook heel blij dat Koor Manna hen uitgekozen heeft. De afgelopen maanden hebben verschillende koorleden al vele activiteiten georganiseerd, echt fantastisch om te zien! Nu mag ook de deurcollecte van de jubileumviering van 2 juni geschonken worden aan het Thomashuis!! Dat was een leuke en fijne verrassing!

Wij hopen dus dat u allen ons goede doel wilt steunen bij deze deurcollecte!! Alvast onze dank daarvoor.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.