Oeral Kozakkenkoor op 28 januari in Naaldwijk

16 januari 2024 - Algemeen federatie nieuws, Naaldwijk

In de Sint Adrianuskerk in Naaldwijk zal het Oeral Kozakkenkoor op zondag 28 januari de viering opluisteren. De meerstemmige gezangen, a capella gezongen op de 8 tonen van het Kerkslavisch, tillen ons op een hoger spiritueel niveau van vrede en harmonie.

Het koor bestaat uit zo’n 30 zangers uit Den Haag en omgeving en stond vele jaren onder leiding van Gregor Bak. Nu is hij opgevolgd door Oksana Kryuchkova, die op even deskundige en bezielende wijze de traditie voortzet.

Het koor heeft geen enkele relatie met Rusland en veroordeelt de inval en het brute geweld in Oekraïne ten zeerste. Sinds het uitbreken van de oorlog in de Oekraïne zingt het Kozakkenkoor geen Russische liederen meer, maar alleen gezangen in het Kerkslavisch. Daarnaast heeft het Kozakkenkoor tijdens verschillende optredens zijn steun aan het Oekraïense volk kenbaar gemaakt door het zingen van het Oekraïnse volkslied. Ook heeft het Oral Kozakkenkoor in de Adrianuskerk een benefietconcert gegeven ten behoeve van de Oekraïense vluchtelingen.

Het is elk jaar weer een prachtige en inspirerende viering. Hopelijk zal deze viering op de laatste zondag van januari ons allemaal zal bemoedigen in deze tijd met zoveel oorlog en strijd in de wereld. Aanvang is om 11.00 uur.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.