Oproep deelname ontruimingsoefening

28 september 2013 -

Ons kerkgebouw(en) wordt door het jaar heen door vele tienduizenden mensen bezocht tijdens de diensten en/of andere bijeenkomsten. Denk alleen al aan de nachtmissen tijdens Kerstmis. Als kerkgemeenschap hebben wij de verantwoording dat deze bezoekersstromen in veilige banen worden geleid. Om hieraan gevolg te geven is het van belang de kennis van hulpverleners, in onze kerk veelal in eerst instantie kosters, lectoren en collectanten, paraat te houden door instructie en oefening omdat zij een leidende rol hebben in noodsituaties.

De leidraad (in de St. Adrianuskerk te Naaldwijk) hiervoor is door de Brandweer goedgekeurde ontruimings- en calamiteitenplan. Het is al weer meer dan 4 jaar geleden (juni 2009) dat er in deze kerk een ontruimingsoefening heeft plaats gevonden. Het is dus hoogtijd om opnieuw te oefenen! We willen dit doen op 22 oktober aanstaande. U begrijpt het al, om de oefening zo realistisch mogelijk te laten verlopen is het ook van belang dat er zoveel mogelijk mensen in de kerk zijn.

Wij nodigen u dan ook van harte uit om op dinsdag 22 oktober a.s. om 19.45 uur in de kerk aanwezig te zijn (aansluitend aan de dienst van 19.00 uur) om deel te nemen aan de ontruimingsoefening in de St Adrianuskerk, Molenstraat 29 te Naaldwijk. Ook bestuurders en mensen uit andere parochies binnen de parochiefederatie Sint Franciscus tussen duin en tuin zijn van harte welkom. Mensen die de dienst van 19.00 uur bezoeken worden opgeroepen om te blijven om de oefening mee te maken! U kunt hierbij getuige zijn van best wel een beetje een spannende bijeenkomst, maar vooral om u zelf er van te overtuigen hoe veilig het in onze kerk is.

Heeft u vragen over de oefening neem dan gerust telefonisch contact op met een van onderstaande personen.

Namens de Technische Commissie
Peet van Domburg, telefoon 0174-631078
Wim van Paassen, telefoon 0174-621042

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid.