Gouden priesterjubileum pater Cor Lemmers

28 mei 2013 -

Op 8 juni is het 50 jaar geleden dat ik priester werd gewijd in de kathedraal van Rotterdam. Mijn eerste benoeming was in Naaldwijk. We waren toen met drie kapelaans. In die tijd deed een encycliek een oproep voor priesters uit "priesterrijke" landen om te gaan werken in Africa en Zuid-Amerika. De bisschop gaf mij toestemming om naar Chili te gaan. Achteraf vind ik dat een van de belangrijkste beslissingen van mijn leven, samen met een tweede ingreep later om psychologie te studeren. De langste tijd hier heb ik gewerkt in Calama als directeur van een therapeutische gemeenschap voor verslaafden. Mijn laatste benoeming was voor 4 jaar om pastoor te zijn in een stadsparochie in zuid Chili. Was een mooie afsluiting. Sinds een jaar ben ik emeritus d.w.z. dat ik assistent ben in een parochie als "vrijwilliger". Dit geeft me de gelegenheid om o.a. een langere vakantie te nemen zoals nu in de Chileense winter.

Ik maak deel uit van een grote Chileense familie in La Unión, die alles vieren wat er gevierd kan worden. Ben de Heer van alle leven dankbaar voor deze 50 jaren, waarin zo veel gebeurd is. Al deze tijd heb ik me gesteund gevoeld door de parochies van Naaldwijk en Honselersdijk vooral door de kontakten met de MOV groepen via Wil Waardijk en Fia Luiten. Veel keren heb ik financiële steun ontvangen voor projecten met drugsverslaafden, vakantiekolonies voor kinderen, verbouwen van huisjes, broeikasjes, bijenteelt en afbouw van een kerk. Daarvoor aan u allemaal hartelijk dank. Wens jullie de zegen van God toe voor de toekomst van de parochiefederatie.
Een stevige omarming van Pastor Cor Lemmers

Wie is pater Cor Lemmers?
Pater Cor Lemmers, wereldheer, komt oorspronkelijk uit de Bollenstreek en begon zijn priester carrière als kapelaan in Naaldwijk. Door de bisschop werd hem de ruimte gegeven om naar Chili te gaan. Dat is inmiddels zijn thuis geworden. Sinds 1998 wordt hij financieel gesteund door de MOV van Honselersdijk. Pater Cor woonde in Calama, het noorden van Chili en was als directeur en psycholoog verbonden aan Cepas, een organisatie om alcohol- en drugsverslaafden te helpen bij hun terugkeer in de maatschappij. Inmiddels is hij verhuisd naar het Zuiden en woont in La Union waar hij (gepensioneerd) weer werkzaam is in de vele buitenstaties van de parochie, maar ook actief bezig is met het opzetten van kleine coöperaties. Door een extra gift van een Honselersdijkse parochiaan kon er in 2008 een honingslingermachine gekocht worden waar de coöperatie heel blij mee is. In 2008 heeft de bisschop gevraagd of hij (tijdelijk) de pastoorsfunctie in Valdivia op zich wilde nemen. 

P.S. Wilt u pater Cor Lemmers feliciteren? Post kan tot 11 juni in de brievenbus op Groenelaan 27, Honselersdijk gedaan worden omdat Cor tot eind september niet in La Union verblijft, maar in het Noorden.

Cor_Lemmers_2012.jpg inwijding_Cor.jpg Pater_Cor.jpg Pater_Cor2.jpg 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.