Deurcollecte op Kerstavond en 1e Kerstdag

17 december 2022 - Algemeen federatie nieuws

Met het Kerstfeest, waarop we de geboorte van het kind Jezus vieren, willen we ons ook inzetten voor kinderen overal ter wereld. Zoals in Sierra Leone waar de kindersterfte een van de hoogste ter wereld is.
Wij steunen een project waar inwoners van 15 dorpen in het district Kailahun, in het oosten van het land, leren hoe ze onnodige sterfgevallen door ondervoeding en infectieziekten zoveel mogelijk kunnen voorkomen. De activiteiten richten zich op verzorgers van kwetsbare gezinnen en lokale gezondheidswerkers uit de 15 dorpen. Hiervan profiteren 1.890 mensen rechtstreeks. En indirect, via lokale radio en andere media, bereiken de activiteiten zelfs ruim 11.000 mensen!  

Aan het eind van de vieringen op kerstavond en 1e Kerstdag zal er een deurcollecte gehouden worden voor de Adventsactie. Het pastoraal team heeft gekozen om de deurcollecte te bestemmen voor Sierra Leone waar de kindersterfte een van de hoogste ter wereld is. Laten we jonge gezinnen en hun kinderen hoop geven op een goede toekomst door deel te nemen aan deze collecte.

Lees meer over dit project Verminderen van onnodige sterfgevallen in Sierra Leone

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.