Regionale Missie, Ontwikkelingswerk en Vrede

De werkgroep MOV is een onderdeel van de diaconie, dat wil zeggen ”Het maatschappelijk werk van de kerk”. De werkgroep MOV van de Westlandse katholieke kerk heeft een missie: op dynamische wijze een steuntje in de rug geven aan mensen die het nodig hebben, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van mensen die nog niet in staat zijn om het zelfstandig in de hand te nemen.

Met grote passie wordt er gewerkt aan projecten groot en klein en een ieder levert daar naar vermogen zijn bijdrage aan. Door mensen in gemeenschappen, elders op de wereld te helpen, hopen we de ontwikkeling van mensen te verbeteren. Dat brengt stabiliteit en heeft een positieve inbreng op de vrede in de regio, mede doordat de bevolking zelf meewerkt aan de realisatie van de projecten.

Waren het voorheen de missionarissen en zusters uit onze regio die we ondersteunden, nu worden er ook projecten ondersteund aan leken en instellingen die onze visie elders op de wereld uitdragen. Ook in onze regio proberen we iets te betekenen voor de medemens. Onder andere vluchtelingen hebben onze aandacht. Voor ieder aangedragen project, groot of klein, proberen we iets te betekenen.

De Adventsactie op weg naar Kerst en Vastenactie op weg naar Pasen zijn de twee grote acties waar we onze krachten voor inzetten. Verder worden er nog vele andere activiteiten georganiseerd, zoals Vastenmaaltijden, MIVA actie, vredeswandeling, verkoop adventskaarsen t.b.v. ondersteuning van de adventsactie en andere acties die ons raken.
Door de jaren heen hebben we al veel projecten kunnen realiseren, zoals het bouwen van scholen, inrichten van een zuigelingenkliniek en het aanleggen van waterputten.

Met regelmaat kunt u hier nieuws vinden. Wil je een bijdrage leveren aan deze groep, reageren of heb je vragen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Contactpersonen MOV - Federatie Sint Franciscus tussen duin en tuin:

pastoraal team diaken Walter. Burgering
Maasdijk Ina van Ruyven
Poeldijk Jan van Paassen
Heenweg Anneke van der Arend, Marleen Reukema
's-Gravenzande Anita Bol
Kwintsheul Nico van Adrichem
De Lier Jopy Koene, Elly Heemskerk
Hoek van Holland Evelien Schaap, Marleen Reukema
Naaldwijk Toos van Vliet
Monster Henk van Ruijven
Honselersdijk  
Wateringen Martijn Bos

 

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.