Expositie ‘Maria, de vrouw van mijn leven'

05 november 2022 - Algemeen federatie nieuws

Een verzameling rozenkransen van een protestantse eigenares, die daar een goed doel mee wilde dienen, was de aanleiding voor deze semipermanente tentoonstelling over Maria. Er werd een belangrijke voorwaarde aan dit aanbod verbonden namelijk dat de meest bijzondere exemplaren uit de collectie op een mooie manier aan belangstellenden afkomstig binnen en buiten de geloofsgemeenschap zouden worden gepresenteerd.

Met enkele vrijwilligers is gesproken over het samenstellen van een expositie waarbij de rozenkransen onderdeel uitmaakten van het geheel. De vrijwilligers hebben met veel creativiteit, enthousiasme en liefde in hun vrije uren vele maanden gewerkt aan een tentoonstelling met de titel “Maria, de vrouw van mijn leven”.            
De expositie bestaat uit drie onderdelen: Maria in de Bijbel, de Rozenkrans en Maria-devotie door de eeuwen heen. Bij alles is een beperkte beschrijving gevoegd. Deze gids geeft een wat uitvoeriger verklaring. Daarnaast is de tentoonstelling interactief: middels uw smartphone bestaat de mogelijkheid QR-codes te scannen waarmee beeld- en geluidsfragmenten kunnen worden opgeroepen.

Deze expositie is tot eind februari 2023 in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk te Loosduinen op woensdagmorgen van 10.00 uur – 12.00 uur te bezichtigen en op zondagen na de H. Mis van 10.00 uur.

De Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, Loosduinse Hoofdstraat 4 te Loosduinen (Den Haag) behoort tot de geloofsgemeenschap Maria van Eik en Duinen en is onderdeel van de RK parochie de Vier Evangelisten.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.