Federatief blad op komst

09 december 2023 - Algemeen federatie nieuws

Na ampel beraad heeft het Algemeen Bestuur van de parochiefederatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin besloten om in 2024 een nieuw blad het daglicht te laten zien. Vanaf Pasen verschijnt elf keer per jaar een federatief magazine, dat de parochiebladen vervangt. Alle parochies van onze federatie krijgen een plek in deze uitgave.

Het wordt op A4-formaat uitgegeven én in kleurendruk. Met parochieel, federatief en bisdomnieuws en nieuwe rubrieken. Hiermee hopen we een mooi en bijdetijds blad te maken dat als visitekaartje mag dienen voor al het goede dat parochies in het Westland, Hoek van Holland en Wateringse Veld in zich hebben. Een blad met uitstraling en missionair perspectief.

Redacteuren zijn al benaderd om bekend te raken met de andere wijze van (digitaal) werken, die deze ontwikkeling met zich meebrengt. Vouwers en lopers zullen de komende tijd worden bijgepraat over de consequentie voor hun taken en werkzaamheden.

Prijsvraag
Nog één belangrijke vraag rest ons: hoe gaat het nieuwe (maand)blad heten? De werktitel luidt: Franciscusmagazine. Maar misschien weet u een veel pakkender en meer uitnodigende bladnaam. Graag nodigen we u uit om vóór 20 december een originele naam te mailen/sturen naar Werkgroep Federatief Blad, Dijkstraat 25, Honselersdijk, info@rkwestland.nl. De winnaar (dat is de uiteindelijk gekozen naam voor het magazine) kan een mooie prijs tegemoet zien. We zijn benieuwd!

Namens de voorbereidende werkgroep
diaken Walther Burgering

foto: jonas-jacobsson-unsplash

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.