Gezelligheid troef op Korendag

30 oktober 2023 - Algemeen federatie nieuws

Op zondag 22 oktober vond in de Josephkerk in Wateringen de tweede Korendag van de federatie plaats. Vorig jaar was het 12,5 jarig jubileum van diaken Walther Burgering aanleiding om de eerste keer deze dag te organiseren. Het smaakte naar meer. Ook de koren stonden al in de startblokken. In heel korte tijd hadden zich negen koren aangemeld. Acht was eigenlijk het maximum, maar we hebben met ons hart over het hart gestreken.

Heel bijzonder om zoveel verschillende koren op één middag te zien en te horen. Elk koor met zijn eigen specialiteit. Van de Vrouwenschola met Gregoriaanse gezangen tot Beatween met eigentijdse liederen. Heel knap van het koor uit Kwintsheul dat door afwezigheid van de organist a-capella heeft gezongen. De optredens werden aan elkaar gepraat door Stefan Bom en Walther Burgering op een Relaitainment manier. De Emmausgangers waren daardoor ter plaatse en ook ‘Wie van de Drie’ had een plekje.

De religieuze kennis van de aanwezigen werd digitaal getest. Daardoor was de uitslag direct zichtbaar. De prijs, eeuwig durende roem, werd dan ook direct uitgereikt. Door het gezamenlijke beginlied en slotlied ontstond er een gezamenlijk gevoel. De verbinding die in de federatie zo nodig is. Dit werd ook nog versterkt door de canon die halverwege het programma door alle 250 aanwezigen werd meegezongen. Over het verschil tussen koorzangers en niet-koorzangers hierbij werd niet gesproken. Kortom ook uit bijgevoegde foto’s blijkt een betrokken gezellige middag. Dank aan allen die er aan hebben meegewerkt.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage, de foto's zijn gemaakt door Hans Samwel.

  • Korendag 2023

    Korendag 2023

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.