Inspirerende Bijbelse input in de Advent

26 november 2022 - Algemeen federatie nieuws

De kerk kent zogenaamde ‘Liturgisch sterke tijden’. De naderende Advent en de Vasten- en Veertigdagentijd vallen hieronder, net als de Kersttijd en de Paastijd.  Deze tijden rond de hoogfeesten van Kerstmis en Pasen worden in de liturgie gedragen door mooie en inspirerende Bijbelteksten uit onze traditie. Die klinken zondags voluit in onze kerkgebouwen als het Woord van God. Voluit? Nou, niet altijd, want in veel kerken van onze federatie lezen we doorgaans naast de lezing uit het Oude Testament alleen de Evangelielezing uit het Nieuwe Testament.

Het pastoraal team wil dit jaar in de Advent álle lezingen ten gehore brengen. Dit betekent dat de hele rijkdom van de Schrift ons ter beschikking wordt gesteld in de zondagse liturgie (die wij vieren op zaterdagavonden en op de zondagen). Naast de eerste lezingen van de profeet Jesaja, zijn dat als tweede lezing stukken uit de brieven van Paulus aan de christenen van Rome en, op de derde zondag van de Advent, uit de brief van de apostel Jacobus.  We beginnen met de Advent ook een nieuw kerkelijk jaar. Dit keer het A-jaar, met als derde lezing de lezingen uit het evangelie van Mattheus
Zeker in de Advent een verrijking én een extra verdiepende voorbereiding op het hoogfeest dat ons te wachten staat. De teksten uit de tweede lezing bevatten vaak een praktische aansporing aan de lezers. Niet alleen aan de vroege christenen, maar zeker ook aan ons in deze wereld en in onze tijd.

Ten overvloede zij vermeld dat de Advent begint in het weekend van 26/27 november en loopt tot aan Kerstavond 24 december. De Advent kent 4 zondagen ter voorbereiding op Kerstmis .
Voor sommigen van u zal het ook lezen van een tweede lezing een verandering zijn. Wij hopen dat velen ons in januari willen laten weten hoe u het heeft ervaren. Als iets uit oude tijden of juist passend bij de Advent, een tijd van verwachting, van een nieuw begin.

Het pastoraal team

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Elkaar kennen wil niet zeggen alles van elkaar weten, maar met vertrouwen in elkaar geloven.