Kerken Westland kleuren bloedrood tegen vervolging

15 november 2023 - Algemeen federatie nieuws

Op 22 november -Red WednesDay- kleuren in Nederland 150 en wereldwijd honderden kathedralen, kerken, kloosters, monumenten en openbare gebouwen bloedrood. In ons Westland o.a. de St. Jan de Doperkerk in Wateringen en de St Adrianuskerk in Naaldwijk. Om aandacht te vragen voor het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Zodat meer mensen kennisnemen van deze ‘vergeten’ slachtoffers van vervolging. Met het thema "Wees een licht in de duisternis voor mensen die vervolgd worden om hun geloof", roept Kerk in Nood Nederland mensen dit jaar op om te bidden, om hun stem te laten horen en om concrete steun te bieden aan wie lijden vanwege hun geloof.

Stop de straffeloosheid
De vervolging van gelovigen neemt wereldwijd toe. Uit onderzoek van Kerk in Nood blijkt dat liefst 62 van de 196 landen wereldwijd (32%) aanzienlijke schendingen kennen. In 47 landen verslechterde de situatie sinds de publicatie van het vorige rapport en slechts 9 landen kenden verbetering. Ook viel op dat de straffeloosheid over de hele wereld is toegenomen. In 36 landen (18%) worden aanvallers zelden of nooit vervolgd voor hun misdaden. Christelijke minderheden zijn relatief vaak slachtoffer. Staten, jihadistische groepen en religieuze nationalisten hebben het in diverse landen op hen gemunt.

Wees een licht in de duisternis
Het stilzwijgen van de internationale gemeenschap draagt bij aan deze cultuur van straffeloosheid, net name voor regimes die als strategisch belangrijk voor het Westen worden beschouwd, zoals China en India. Zij worden niet onderworpen aan internationale sancties of andere gevolgen voor hun schendingen van de godsdienstvrijheid. Hetzelfde geldt voor landen als Nigeria en Pakistan.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Anderen begrijpen is kennis; uzelf begrijpen is verlichting.