Landelijke dag van de stilte op 29 oktober

17 oktober 2023 - Algemeen federatie nieuws

De Dag van de stilte vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag in oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd. Het doel van de Dag van de Stilte is de waarde en de werking van stilte onder de aandacht te brengen bij een zo breed mogelijk publiek. Op de Dag van de Stilte vinden verspreid over het hele land stilte-activiteiten plaats zoals bijvoorbeeld stiltewandelingen, lezingen, stiltegedichten schrijven of lezen en meditatief schilderen. Bekijk hier de Stilteactiviteiten rondom en op de Dag van Stilte.

Dit jaar vragen we niet alleen op de Dag van de Stilte zelf aandacht voor STILTE… maar staat het thema ‘Beleef stilte in de natuur’ centraal in de laatste vier maanden van dit jaar.

Landelijke Stilte-uur van 11.00 tot 12.00 uur

Ook dit jaar is er weer een gezamenlijk landelijk Stilte-uur tijdens de Dag van de Stilte. Het stilte-uur is een uitnodiging om in dat uur stil te staan bij stilte en stil te zijn. Om alleen of samen met anderen te genieten van de stilte. In je huis, op je werk, binnen of ergens in de natuur of tijdens een stilte-activiteit die op vele plekken kan plaatsvinden. Samen in stilte zijn kan de stilte-ervaring verdiepen. Door met vele mensen in het stilte-uur stil te zijn, ontstaat er een stilteveld.

http://www.dagvandestilte.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.