Oktober = Rozenkransmaand

09 oktober 2023 - Algemeen federatie nieuws

Oktober is een bijzondere maand voor katholieken wereldwijd, want het staat bekend als één van de Mariamaanden. Naast de maand mei, die in het bijzonder toegewijd is aan de Heilige Maagd Maria, is oktober gewijd aan de rozenkrans. In deze maand vereren we Maria, en staan we stil bij het belang van het bidden van de rozenkrans. Maria, de moeder van Jezus, heeft een speciale plaats in het katholieke geloof en wordt gezien als een bron van troost, inspiratie en bescherming voor gelovigen over de hele wereld.

In deze speciale maand nodigen we u uit om deel te nemen aan verschillende activiteiten in onze parochies om onze relatie met Maria te verdiepen en de kracht van het rozenkransgebed te ervaren.

De oorsprong van de Rozenkransmaand
De traditie van de Rozenkransmaand heeft zijn oorsprong in de 16e eeuw. Op 7 oktober werd door Paus Pius V het feest van Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans ingesteld. Het was bedoeld om de christelijke overwinning te herdenken bij de Slag bij Lepanto in 1571, waarbij de Heilige Liga, geleid door paus Pius V, de Ottomaanse Turken versloeg. De paus schreef deze overwinning toe aan de kracht van het gebed van de rozenkrans. Dit vormde een cruciale rol voor het bevorderen van het gebed van de rozenkrans.

De Rozenkransmaand herinnert ons aan het belang van het bidden van het rozenkransgebed als een middel voor gelovigen om dichter bij God en Maria te komen. We nodigen u daarom van harte uit om deze maand deel te nemen aan onze Maria- en Rozenkransactiviteiten en zo de rijke traditie van toewijding aan Maria en het gebed van de rozenkrans voort te zetten.

Rozenkransgebed
Gedurende de Mariamaand wordt ook op diverse locaties de rozenkrans gebeden. Hieronder vindt u de tijden en locaties:

  • Kwintsheul: Gedurende de maand oktober zal, op de donderdag, een kwartier vóór aanvang (08.45 uur) van de viering van 09.00 uur, de rozenkrans worden gebeden.
  • Monster: In de Machutuskerk wordt in oktober op woensdagavond om 19 uur rozenkrans gebeden.
  • Wateringen: In de maand oktober, bidden wij elke woensdagmorgen na de viering van 9.00 uur en elke zaterdagmiddag om 15.00 uur de rozenkrans in de St. Jan de Doperkerk.

foto: Mariakapel St. Andreaskerk, Kwintsheul

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Echt respect moet u verdienen, afgedwongen respect veroorzaakt meestal het tegenovergestelde.