Pastoor Steenvoorden enthousiast over jubileumviering

07 oktober 2024 - Algemeen federatie nieuws

Op 6 oktober vierden we de jaarlijkse federatieviering Sint Franciscus tussen duin en tuin en het 25 jarig ambtsjubileum van pastoor Jaap Steenvoorden. Er was een prachtige viering voorbereid en de bloemengroep van de Adrianus had gezorgd voor mooie bloemstukken in de kerk. De koren van Naaldwijk, Maasdijk en Honselersdijk vormden gezamenlijk een gelegenheidskoor, waarvoor ze vooraf meerdere keren intensief hadden geoefend. Het resultaat mocht er zijn en veel aanwezigen zongen uit volle borst mee. Vanuit alle federatieparochies waren kerkgangers naar de Naaldwijkse kerk gekomen en de kerk was ouderwets vol met wel 1.000 mensen. Daarom werden er snel extra stoelen bijgezet, waardoor uiteindelijk bijna iedereen kon zitten. De pastoor ontving bij aanvang van de viering als cadeau een mooie nieuwe witte Mariakazuifel, die hij inzegende en aantrok om voor te gaan in de viering, samen met de 3 andere leden van het pastoraal team en daarbij terzijde gestaan door vier acolieten, vier misdienaars en twee lectoren uit de gehele federatie. Na afloop van de viering werd pastoor Steenvoorden toegesproken door de voorzitter van de federatie, Peter Zuidgeest. Hij kreeg een mooie bos bloemen overhandigd en een cheque met daarop ingevuld een mooi bedrag dat door veel parochianen gezamenlijk is aangeboden en tenslotte een liber amicorum, met daarin persoonlijke teksten en foto’s van veel parochianen en verenigingen waarmee hij gedurende de afgelopen 25 jaar in contact is geweest. Bisschop Van den Hende heeft voor het boek het voorwoord geschreven.

Tijdens de viering was er een kinderwoorddienst met dit keer bijna 25 kinderen, die samen ook een mooie feestelijke vlaggenlijn voor de pastoor hebben gemaakt.
Na afloop van de viering werd er achter in de kerk koffie geschonken en kon men genieten van een heerlijke petit fours met een marsepeinen ‘schildje’ met 25 en een afbeelding van de pastoor. Daarna begon al snel de receptie, waarvoor mensen in een lange rij stonden om de pastoor te feliciteren. Pas twee uur later kon ook hij nog even in de pastorietuin gaan kijken, waar het jeugdplatform een groot spektakelfeest voor de jeugd had opgezet met een springkussen, een poffertjestafel, meerdere teken- en knutseltafels en een echte knuffeldierdokter, waar kinderen met hun knuffel naartoe konden gaan. Mede dankzij het prachtige weer was het kinderprogramma een groot succes.

Een bijzonder woord van dank aan al die vrijwilligers die gezamenlijk deze bijzondere viering en de feestelijk huldiging van de pastoor hebben mogelijk gemaakt, zoals ook de kosters en collectanten, de mensen die de kerkboekjes hebben gemaakt, de koffiezetgroep en de schenkers, de sterke mannen voor het inrichten van de kerk, maar ook het pastoraal team en de acolieten en alle kinderen die zijn gekomen en de pastoor verrast hebben met een mooie feestslinger. Dit feest hebben we samen gemaakt en was ook voor ons samen. Een viering en jubileum om warm te herinneren.

Werkgroep jubileum pastoor Steenvoorden,

Peter Zuidgeest, Ad van Luijn, Ruud van der Zalm, Ina van Ruijven en Karin Grootscholten

  • slide
  • slide
  • slide

foto's: Hans Samwel

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Heenweg

Geluk is liefde, niets anders.