Publieksdag Space for Grace

30 april 2024 - Algemeen federatie nieuws

Zaterdag 25 mei organiseert Space for Grace in Rotterdam de publieksdag voor katholieken die ideeën hebben over vernieuwing en meer vitaliteit in de R.-K. Kerk in Nederland. De dag vindt plaats in de Sint-Bavokerk in Rotterdam Zuid, bij de Filipijnse gemeenschap. In de ochtend is bisschop Van den Hende een van de sprekers. Het middagprogramma is gericht op kennismaking met het programma en de werkwijze van Space for Grace.

Coaching, netwerken en een werkbudget
Space for Grace is een initiatief van Porticus in samenwerking met het Kaski Onderzoekscentrum van de Radboud Universiteit, Huis van Dominicus, Hoe Dan Wel en De Zalige Zalm. Jaarlijks kunnen 10 projecten deelnemen aan het programma dat voorziet in coaching, netwerken en een werkbudget. Het programma stimuleert vitaliteit en vernieuwing in de katholieke kerk in Nederland. Sinds 2020 hebben al meer dan 42 projecten een jaar lang begeleiding op maat, monitoring en werkbudget gekregen.

Veelkleurig geloven
De publieksdag op zaterdag 25 mei vindt plaats bij de Filipijnse gemeenschap in Rotterdam. Zij doet dit jaar mee met het jaarprogramma van Space for Grace. Het doel van hun specifieke project is om het vrijwilligerskader te trainen en om te investeren in nieuwe leiders. Daarnaast willen ze een koor oprichten om de samenzang tijdens de eucharistievieringen te ondersteunen.
Tijdens de publieksdag zijn zij een van de projecten die zich presenteren. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de aanmeldprocedure voor het programmajaar 2025.

Datum: zaterdag 25 mei, 10.00-16.00 uur
Locatie: Sint-Bavokerk, Slinge 775, 3086 EZ Rotterdam
Programma informatie en inschrijven: www.spaceforgrace.nl

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

Omstandigheden maken de mens niet; ze onthullen wie hij is.