Terugblik op Lourdes…. een persoonlijk verslag

14 oktober 2024 - Algemeen federatie nieuws

Allereerst, een uitgebreid verslag van deze bedevaart kunt u lezen op de website www.westlandsebedevaarten.nl  onder de knop ‘actueel’, beginnend bij 17.09.24.

Wanneer ik dit schrijf ligt de bedevaart naar Lourdes inmiddels alweer twee weken achter me. Zonder verwachtingen had ik me ingeschreven en ik had van tevoren nooit kunnen bedenken dat deze reis in alle opzichten zo mooi en zo verrijkend zou zijn.
Bij thuiskomst werd me gevraagd wat de meeste indruk gemaakt had. Welnu, het is voor mij een aaneenschakeling van bijzondere momenten geweest. 

Voor het eerst het Heiligdom betreden, de eucharistieviering bij de grot, deelname aan de lichtprocessie waarbij pelgrims uit landen van over de hele wereld o.a. het Pater Noster en het Avé Maria zingen. De stilte die neerdaalt onder duizenden pelgrims op het plein wanneer om stilte gevraagd wordt. De internationale eucharistieviering in de ondergrondse Basiliek Sint Pius-X (het is de grootste kerk in Lourdes en biedt plaats aan 25.000 mensen). Bidden en zingen bij de staties van de kruisweg. De handoplegging, de diepere betekenis daarvan uitgelegd door pastor Ad van Luijn.

De kracht van gebed, troost, hoop… dat alles zo sterk mogen ervaren. Religieuze momenten die me geraakt en ontroerd hebben. Het zijn niet alleen deze momenten die me bij zullen blijven, ook de ontmoeting met de andere pelgrims van onze groep. Ieder van ons had deze reis ondernomen om zijn/haar persoonlijke redenen. Er waren mooie, intense gesprekken, er was een goed gevuld programma maar ook ruimte voor plezier en ontspanning.

Ik kijk met warmte terug op een geweldig inspirerende week met een fantastische groep medereizigers. ‘Pelgrimeren doet wat met mensen’ is op de website van Stichting Bedevaarten Westland te lezen. Dat kan ik nu volmondig beamen!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Geluk is liefde, niets anders.