• rkWestland
  • > Nieuws
  • > Viering en activiteiten feestdag H. Franciscus - Patroonsfeest van onze federatie - Presentatie pastor Charles Duynstee

Viering en activiteiten feestdag H. Franciscus - Patroonsfeest van onze federatie - Presentatie pastor Charles Duynstee

16 september 2023 - Algemeen federatie nieuws

4 oktober, de dag na het overlijden van Franciscus (1226), is de dag die werd gekozen tot zijn feestdag. Maar het is ook een dag die bij veel mensen bekend staat als ‘dierendag’. De achtergrond daarvan is dat de heilige Franciscus, patroon van onze parochiefederatie, sprak tot de dieren. Zo sprak hij tot de vogels (hij vroeg of ze even stil wilden zijn tijdens het bidden) en hij vroeg de wolf om de mensen niet meer aan te vallen. Daarom werd de feestdag van Sint Franciscus, in 1929, ook Werelddierendag. Als parochiefederatie willen wij dit feest ook vieren en wel op zondag 1 oktober in de St. Josephkerk te Wateringen.

In deze feestelijke viering, die om 10.30 uur begint, verwelkomen wij pastor Charles Duynstee. Samen met de andere leden van het pastoraal team zal hij voorgaan, waarin wij als parochiefederatie onze patroon eren en onze gemeenschappelijkheid vieren.

U bent allemaal van harte uitgenodigd voor deze feestelijke viering. Na afloop is er gelegenheid voor persoonlijke ontmoeting en is er ook een speciaal programma voor jong en oud. Zo is er een vossenjacht en een kleurplatenwedstrijd voor de kinderen. In de kerk worden korte filmpjes getoond over het leven van Franciscus en wordt een Franciscusquiz gepresenteerd. Daarnaast zijn er diverse marktkramen met aandacht voor kerkelijke en maatschappelijke activiteiten. Afsluitend vindt de dierenzegening plaats voor mens en dier.

In alle andere kerken zullen er op 30 september en 1 oktober geen viering worden gehouden.

Het pastorale team van federatie Sint Franciscus, tussen duin en tuin

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

In het niet weten van sommige dingen ligt een groot stuk wijsheid.