Workshops tijdens korendag op 2 oktober

20 september 2022 - Algemeen federatie nieuws

Op zondag 2 oktober wordt t.g.v. het 12,5-jarig jubileum van diaken Walther Burgering een korendag georganiseerd. Deze vindt plaats in de St. Josephkerk in Wateringen, Dr. Schaepmanstraat 12. Tijdens deze dag zijn er ook diverse workshops. Hieronder kunt u zich aanmelden voor een workshop. Per persoon graag één formulier invullen. Er kunnen maximaal 25 personen per workshop deelnemen. De workshops worden tweemaal gegeven: om 14.00 uur en 15.15 uur.

1. Acteren/improviseren/liedinterpretatie
Met deze workshop treden we eigenlijk best wel buiten wat je als koorzager nodig denkt te hebben. Toch komt acteren altijd bij het zingen om de hoek kijken en improviseren ook. Het interessant maken van je zang- en dus ook je koorstuk heeft alles met muzikaliteit en inleving te maken. Deze workshop acteren/improviseren kan zeker helpen  om de drempel te verlagen en je echt helemaal op te laten gaan in de muziek en tekst. Deze workshop is zeer aan te raden voor de vrijheid die je in zingen en concerten (nog meer) kunt ervaren!
De workshop wordt geleid door Alexandra Alphenaar.

2. Close Harmony Populair
Close Harmony kan omschreven worden als een meerstemmige zangstijl waarbij de verschillende stemmen en tonen elkaar dicht volgen. Daardoor ontstaat binnen het akkoord veel wrijving en dat geeft deze muziek een verbazende rijkdom aan klank en kleuren die je nergens anders in de koormuziek tegenkomt.
De workshop wordt geleid door Emmely Koender.

3. Gospel
Bij deze energieke, hoopvolle manier van zingen kun je niet anders dan meeswingen en klappen. De benaming 'black gospel' staat nu niet meer zozeer voor de benodigde huidskleur van de zangers, maar meer v oor de muziekstijl en de dynamische manier van zingen. De afgelopen jaren was het een groot feest bij deze workshop.
De workshop wordt geleid door Diane Ranselaar.

Uiteraard is iedereen van harte welkom om deze korendag te bezoeken. Ook de workshops zijn gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Klik hier om je voor een van deze workshops aan te melden.

aanmelden workshop.jpg

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van ’s-Gravenzande

Kies met uw hart. Uw verstand is om keuzes te begrijpen, niet om ze te maken.