Cor van RuijvenNaam                   Cor van Ruijven
Woonplaats          Wateringen

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Welgeteld ben ik alweer 18 jaar actief bij de kostersgroep in de Sint Jan de Doper. Ik zat in die tijd ook op het zangkoor, maar de stem werd wat minder. Via mijn zwager werd ik gevraagd om bij de kosters te komen. Daar ben ik op ingegaan, en heb er zeker geen spijt van. Ook een aantal jaren bij de technische commissie gezeten. Nu ben ik bij de kosters wat meer op de achtergrond bezig: geld tellen, kaarsen aanvullen en nog meer van dat soort werkjes.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Ik kom uit een generatie waarin je je dienstbaar opstelt voor andere mensen, het is vanzelfsprekend. Misschien zit dat ook wel een beetje in onze familie. Ik kom uit een gezin van 15, een zus zit in het klooster. Ik heb er schik in om anderen te helpen, zo blijf je lekker actief. Nu hebben mensen veel aan de hand: ze zitten achter een computer, zijn op reis of doen andere dingen.

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?'
Dat je het nog mag doen! Op deze manier ondersteun je de gemeenschap, we moeten samen zorgen dat het geheel blijft draaien. Ik heb nu de fut nog en blijf zo ook lekker actief.

Kunt u werken voor de kerk aanraden aan anderen?
Jazeker. Voor jarenlange trouwe dienst heb ik de kostersspeld gekregen en ook de Sint Janspenning. Een eer om zoiets te mogen ontvangen. Je ontmoet andere mensen, leert ze kennen en er ook mee samenwerken. Het geeft je voldoening. Ik beleef er veel plezier aan.

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Ik hoop dat er meer mensen naar de kerk komen. Van mij mag er meer aanbidding en uitstalling van het Allerheiligste zijn, ik mis dat wel, het is een beetje een ondergeschoven kindje geworden. Aan de belangstelling bij de Mariavieringen in mei en op Sacramentsdag hebben we gezien dat er behoefte aan is.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Anderen begrijpen is kennis; uzelf begrijpen is verlichting.