Ineke HartmanNaam                   Ineke Hartman - Brabander
Woonplaats          ‘s-Gravenzande

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Zo'n 45 jaar geleden ben ik begonnen met het samenstellen van kinder-, daarna jongeren- en vervolgens volwassenvieringen. 4 Jaar lid van het pastorale team in de HGM. Voorgaan in avondwake’s, voorbereiden uitvaartdiensten samen met de voorganger. Liturgieboekjes uittikken, vermenigvuldigen, nieten en vouwen. Zingen in het parochiekoor en bij regelmaat voorgaan in een viering op de dinsdagmorgen.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen en zo mijn geloof uit te dragen aan mijn medemens.

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
Als ik een bijzondere viering mag samenstellen en de inhoud met eigentijds gekozen teksten en liederen één geheel vormen en zo de mensen mag raken.
Bijzonder vind ik de viering voor de ouderen met Kerstmis en in de Goede Week waar wij in een viering Palmpasen, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen mogen vieren. Als ik dan al die mensen na afloop onder het genot van ’n kop koffie zie en spreek dan ben ik een gelukkig mens.

Kunt u werken voor de kerk aanraden aan anderen?
Zeker wel. Het geeft diepgang aan en het verrijkt je leven. Daardoor kan ik mensen begeleiden in de terminale fase van het leven en in tijden van afscheid nemen en rouwen. Ik voel dan veel liefde en dankbaarheid van mijn medemens. Heb je wat tijd. Doen.

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Ik hoop van harte dat de kerk voor jong en oud een inspiratiebron mag zijn en dat onze parochie zich met elkaar verbonden mag blijven voelen in ontmoetingen met elkaar, zowel binnen als buiten ons kerkgebouw.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.