Joop HeppeNaam:            Joop Heppe
Woonachtig:  Hoek van Holland                                     

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Sinds 1 januari 2016 ben ik actief als penningmeester van de parochie H. Egbertus en H. Lambertus in Hoek van Holland / Heenweg. Al langer ben ik als secretaris actief bij Stichting Johanna “De Inloop” ook in Hoek van Holland. Deze stichting zet zich in om fondsen te werven om mensen die binnen onze samenleving en in dit geval in ons dorp tussen het wal en schip geraken. Denk daarbij bijvoorbeeld  aan eenzaamheid in  zijn veelheid van verschijningsvormen en aan mensen, die om welke reden dan ook niet bij de reguliere hulpverlening terechtkomen. Maar er gebeurt meer. Daar zet ik mij graag voor in om  dat mogelijk te maken en in stand te houden.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Iets kunnen betekenen voor andere mensen die hulp net iets meer nodig hebben en voor een organisatie als een kerk, dienstbaar aan  leden daarvan, geeft veel genoegdoening. Eigen gewoon helpen met wat je in je (werkzame) leven heb geleerd  en dat samen met andere vrijwilligers.  

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
Ervaren dat je een bijdrage kan leveren aan iets waar andere mensen plezier aan overhouden en dat samen met vele andere vrijwilligers waarvan er veel zijn die nog veel meer tijd en energie in hun dit werk steken. En dat met zoveel energie en overtuiging. 

Kunt u werken voor de kerk aanraden voor anderen?
Natuurlijk en niet alleen aanraden, ook het gesprek daarover met anderen aangaan. Vertellen dat we allemaal kwaliteiten hebben die in het werk voor de kerk goed bruikbaar kunnen zijn. En dat mag zijn van een hele kleien bijdrage tot een wat grote bijdrage. Doen waar je goed in bent en in een omgeving waar ook anderen vrijwillig actief zijn. Gezellig met elkaar  en dat hoeft dan niet meteen over de inhoud te gaan en mag ook zonder. Ieder wat hij of zij wil en kan. De essentie waarvoor we er met elkaar zijn, laat je, naar mijn mening, al zien door je aanwezigheid en inzet.

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Wensen te over en te veel om op te noemen. Laten we vooral maar verder gaan met onze inzet voor en in de kerk. Mensen enthousiast maken en betrekken in en om de kerk op welke manier dan ook. Laten zien dat we er zijn voor elkaar. Kom je wel naar de kerk, altijd welkom  Kom je niet en ben je er wel voor anderen als dat nodig is,  dan is het, zoals ik er naar kijk, helemaal uitstekend.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van De Lier

U kunt beter een optimist zijn die ongelijk heeft, dan een pessimist die gelijk heeft.