Nicole van der HoevenNaam                  Nicolè van den Hoeven-Zeestraten
Woonplaats        De lier

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Sinds mijn 16de jaar ben ik de kerk aan het schoonmaken, op mijn 18de werd ik door Pastoor Gall gevraagd bij hen in de pastorie te komen helpen, in het huishouden maar ook voor het ontvangen van gasten. Vanaf toen begon mijn (kruistocht) door de parochie. Met Pastoor Gall heb ik vele activiteiten opgepakt zoals: jongeren liturgie, de oppascentrale, kindercrèche, kerstmeeting, een nieuw team voor de kerkschoonmaak samengesteld, de administratie van de parochie in kaart gebracht, 35 jaar redactie van ons torentje gedaan en na mijn studie bij de Pastorale school onder leiding van pastoor Ruud Kuypers zijn we de doopwerkgroep gestart. Heden ten dagen ben ik nog steeds betrokken bij de zorg en begeleiding van hoog bejaarde mensen die ik begeleid tot aan hun dood. Sommige van hen heb ik wel ruim 10 jaar mogen bijstaan.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Ik vind het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen omdat je daar zoveel dankbaarheid voor terug krijgt en ik vind dit als gelovig mens heel vanzelfsprekend om te doen!

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
In mijn vrijwilligerswerk ben ik het  meest trots op dat ik de gezondheid heb gekregen om dit te kunnen doen en dat mijn familie me daarin zoveel steun en kracht geeft.

Kunt u werken voor de kerk aanraden voor anderen?
Ik kan het werken voor de kerk aan anderen zeker aanraden want het verrijkt je leven en geeft je kracht en voldoening.

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Mijn wens voor de toekomst van de kerk is dat er een nieuwe generatie op zal staan en in hun stijl de kerk een nieuwe uitstraling zal geven. Dat ons geloof in vrede en liefde voor elkaar nooit verloren zal gaan. Ook wens ik dat we met alle andere geloofsgemeenschappen een eenheid zullen worden.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het verstand, dat scherp is maar niet breed, blijft steken bij ieder punt en komt niet verder.