Pieter BrochNaam:            Pieter Broch
Woonachtig:  Honselersdijk

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Ik ben al vele jaren lector, bij grote vieringen, bv. de Hoogmis van Kerstmis en Pasen ben ik ceremoniaris om er voor te zorgen dat alles organisatorisch goed verloopt. Vanaf 2006 ga ik voor ik Woord- en Communievieringen, waarin ik tevens de overweging verzorg.  Samen met Helen de Vreede verzorgen we vieringen (ongeveer 6 per jaar) in een groot gebied: Poeldijk, Monster, ’s-Gravenzande, Heenweg en Hoek van Holland.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden dat de mensen naar de kerk kunnen komen en de H. Communie ontvangen. Want, zo vrezen wij, hoe vaker de kerk gesloten blijft, des te sneller zal de teruggang van de kerkgang plaatsvinden.

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
Als mensen je laten weten dat  de overweging (preek) hen zeer aansprak. Soms vragen ze om een copy van de overweging per e-mail toe te sturen.

Kunt u werken voor de kerk aanraden voor anderen?
Ja, ik kan het zeker aanbevelen.  Je bewijst de gelovigen er een dienst mee en je houdt zo het licht van de paaskaars brandend.  

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Ik zou willen dat het kerkbezoek weer werd gevoed met ouders en (jonge) kinderen. Ouders die enthousiast zijn en bereid een groep te vormen ter voorbereiding van gezinsvieringen, zodat er elke maand een aansprekende gezinsviering kan worden gehouden. De kinderen (niet alleen met hun eeste H. Communie en Kerstmis) en hun ouders zouden weer moeten komen. Dat zou geweldig zijn!

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Anderen begrijpen is kennis; uzelf begrijpen is verlichting.