Simon van Oosten



Naam                    Simon van Oosten
Woonplaats          ‘s-Gravenzande

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Ik heb zitting in de werkgroep gezinsvieringen. Wij proberen elke maand een viering te maken met als doelgroep gezinnen. Ik doe dit werk nog niet zo lang. Het is nu mijn vijfde jaar.

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Het is vooral belangrijk dat het gebeurt. Of ik dat nu ben of een ander. Het is belangrijk dat je inziet dat je nodig bent en dat je er dan met volle overtuiging instapt en het niet afdoet met de gedachten dat een ander het wel doet. Dat is namelijk de doodsteek voor het vrijwilligers werk. En hoe meer vrijwilligers hoe beter alles is te organiseren en het verrijkt je als mens ook.

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
Ik ben vooral trots op het team waar ik mee samenwerk. En ik ben trots op onze vernieuwde opzet van de gezinsvieringen. Dit seizoen zijn we begonnen met gebruik te maken van de beamer tijdens de viering. Best lastig als je er niet veel van weet. Maar met wat ondersteuning en vallen en opstaan zijn we nu tot een aardig resultaat gekomen. Het is ook fijn dat we veel positieve reactie hiervoor mochten ontvangen.

Kunt u werken voor de kerk aanraden aan anderen?
Dat kan ik zeker. Het is wel goed om er heel goed over na te denken. Weet waar je aan begint. Want als je dat enigszins weet dan weet je wat er van je verlangt wordt. Weet ook dat het fijn is als je het voor meerdere jaren gaat doen. En wat ikzelf erg fijn vind, is dat je veel meer mensen leert kennen uit de parochie. 

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Mijn wens is dat de kerk vooral actief met de tijd mee gaat. Ook een oud instituut moet mee bewegen met de tijd. Dat daar ook de ruimte voor gegeven wordt is naar mijn mening erg belangrijk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

We kunnen veel mensen gelukkig maken met het geluk dat we weggooien.