Trudy PetersNaam                    Trudy Peters
Woonplaats           Wateringen

Welk vrijwilligerswerk doet u precies en hoe lang al?
Ik ben contactpersoon voor de doopwerkgroep van de
St. Josephparochie te Wateringen. Dat betekent, dat ik de afspraken maak met de ouders van de dopeling voor de doopgesprekken. De gesprekken doen de pastor en ik met de ouders. Tijdens de doopviering zelf assisteer ik de pastor zoals een koster. Vooraf zorg ik, dat alles voor de doop geregeld wordt en achteraf ruim ik het samen met de pastor weer op. Dit doe ik al ruim dertien jaar. 

Waarom vindt u het belangrijk om vrijwilligerswerk te doen?
Het is goed om iets voor je medemensen te doen. Voor de pastor is het onmogelijk om het werk alleen te doen. Gelukkig zijn er veel vrijwilligers, want ze zijn echt onmisbaar.

Waar bent u het meest trots op in uw vrijwilligerswerk?
Het is mooi als een kind door de doop in de geloofsgemeenschap opgenomen wordt. Ik mag daar op mijn manier iets aan bijdragen.

Kunt u werken voor de kerk aanraden aan anderen?
Ja, want ik doe dit al jaren met veel plezier. De samenwerking met pastor Straathof vind ik heel prettig. Het moet wel iets zijn waar je iets mee hebt. De doop is voor mij bijzonder en daarom doe ik dit werk graag.

Heeft u nog een wens voor de toekomst van de kerk?
Dat er veel meer mensen in de kerk dat kunnen vinden waar ze iets mee kunnen doen in het dagelijkse leven. Ik denk, dat ze dan vaker naar de kerk zouden komen. Een kerk die druk bezocht wordt is gezelliger dan een vrijwel lege kerk.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Poeldijk

Het is geen kunst om oud te worden, het is een kunst ermee te leven.