Het feest van Johannes de Doper

Het feest van Johannes de Doper

Zondag 23 juni was een bijzondere dag in de Jan de Doperparochie: het parochiefeest werd gevierd met o.a. vijf mensen die de parochiespeld kregen voor hun trouwe en toegewijde inzet. Vaak gebeurt dat ongezien, maar intussen. . . . wordt er fantastisch werk gedaan!
Ook mocht ik een woordje richten aan pastor Antoon Kortmann, die voor deze dag speciaal was uitgenodigd. Hij woont alweer een paar maanden in Voorhout. Het is best heel erg wennen in zo’n nieuwe omgeving, dus het was goed weer even terug op het vertrouwde honk te zijn. Er waren er nog zoveel die van hem nog geen afscheid genomen hadden. En . . . eerlijk is eerlijk: zonder zijn bezielende én bescheiden steun op de achtergrond, had ik 14 jaar geleden,waarschijnlijk niet zo’n mooie start in het pastoraat gemaakt!
Het feest werd op een bijzondere wijze voortgezet in het Wateringse Veld: ‘Kerk in het Veld’ . Samen met een aantal parochianen stonden we op een wijkfestival met een kraam en een rad van avontuur, dat voor deze keer omgedoopt was tot ‘Rad van Ziel en Zaligheid’. Bij elk van de 100 nummers was een Bijbelse spreuk met een open vraag gezet, of een vraag van kinderen. Iedereen die dat wilde, mocht eraan draaien, op de vraag reageren en na afloop kreeg hij/zij een leuke herinnering mee. Zelden hebben we op één middag met zoveel verschillende mensen uit allerlei culturen en godsdiensten gesproken. Iemand zei: We hebben vergeten een banner te maken met de naam van de kerk erop. Nu wisten de mensen niet wie wij zijn of waar we vandaan komen. En achteraf denk ik: En toch is het zó juist goed geweest. Hadden we met al die mensen, jong en oud, zo’n open en leuk contact gehad over zinnige dingen, als we daar meteen al met een etiket hadden gestaan? Het gaat erom licht en smaakmaker in deze wereld te zijn: dat wij vanuit die blijde boodschap van Christus ons licht laten schijnen in de contacten en dingen van alledag. Door onbaatzuchtige aandacht voor elkaar, een luisterend oor, een helpende hand. Dát is waar we Gods Liefde ontmoeten Toen Jezus met de Emmausgangers mee optrok, begon hij ook niet te vertellen wie hij was, maar luisterde en stelde vragen naar wat hun bezig hield. Pas achteraf toen ze in hun huis waren met hem, kwamen ze echt weer ‘Thuis’ toen hij brood pakte, God dankte, het brak en het met hen deelde.

Velen van ons gaan er in de vakantie weer op uit. Nieuwe dingen ontdekken, genieten, uitrusten en nieuwe kracht opdoen. En ook als je thuis blijft, wens ik je een fijne tijd met lieve mensen om je heen.
Zelf mag ik van 15 september – 15 december genieten van een sabbat. Marianne Hoogervorst, voor velen een bekende, zal een deel van mijn taken overnemen. Ik ben heel dankbaar dat het me nu gegeven is een tijd ‘op mezelf te zijn’ - zonder man en zonder werk - en door de dingen die ik dan ga doen weer thuis te komen bij de BRON van Levend Water.
En weet dat ik ook weer uitkijk naar mijn terugkomst op 16 december, want ik ben echt blij dat ik zulk mooi werk mag doen waarbij ik me echt gedragen voel door mijn collega’s en u allen!

Een hele fijne zomertijd en alle goeds, ook namens mijn collega’s!

Marie-Thérèse van de Loo, p.w.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Wateringen

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.