Jezus is verrezen, halleluia!

Ondanks dat we niet met parochianen in de kerken het hoogfeest van Pasen konden vieren, is de Heer wel verrezen. Samen met mijn collega’s hebben wij de vieringen van de Goede Week gevierd in de lege parochiekerk te Honselersdijk. Heel bijzonder maar ook vreemd, omdat u er niet fysiek aanwezig kon zijn. De vieringen waren wel te beluisteren via kerkomroep.nl. Wij hebben geprobeerd steeds de verbondenheid met u te zoeken en te benoemen.

We leven in een tijd waarin wij moeten omzien naar elkaar, naar hen die niet zelf de deur uit kunnen. Dat wij naar hen toegaan en vragen of zij nog iets nodig hebben. Boodschappen doen voor de ander of doe een kaartje bij hen door de brievenbus. Alles natuurlijk wel op gepaste en veilige afstand.

We mogen dan in de voetsporen van Jezus treden. Hij heeft ons voorgeleefd hoe om te gaan met mensen die het minder hebben dan wij. Op dit moment hebben veel mensen het minder goed, denk bijvoorbeeld aan de tuinders waarvan de bloemen of groenten en fruit doordraaien.
Laten wij als Westlanders, of zij die er zijn komen wonen, er voor elkaar blijven zijn. Zo kunnen wij in de voetsporen treden van de Verrezen Heer!

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Kwintsheul

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.