Kom, Schepper Geest

We zitten in de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren in. Sinds vrijdag 22 mei wordt de Pinksternoveen gebeden in onze kerken. Elke voorganger doet dit op zijn eigen manier, maar allen bieden ze de vruchten van de H. Geest. We vragen de H. Geest om over ons te komen met Pinksteren.
Niet alleen met Pinksteren hebben we de H. Geest nodig, maar ook op andere momenten in ons dagelijks leven. Zeker nu we in de coronacrisis zitten. We moeten nadenken over hoe we ons leven gaan invullen en hoe we volgens de protocollen van de bisschoppen vanaf 1 juni weer samen kunnen komen in de vieringen in de kerk.
Niet elke kerk kan vanaf juli 100 personen op 1,5 meter laten zitten. Denken we maar aan het mooie kerkje in Heenweg. Voor degenen die niet naar de kerk kunnen komen is er op zondag een viering te zien en te beluisteren vanuit de St. Jan de Doper kerk te Wateringen. De doordeweekse vieringen kunnen we blijven volgen via de kerkomroep. Het is goed dat wij op deze wijze verbonden zijn met elkaar en dat ook kunnen blijven.
Dat de H. Geest ons allen kracht en wijsheid mag geven.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.