Opgeladen voor een nieuwe start?

Velen van ons zijn de afgelopen periode vrij geweest. Het schooljaar was weer voorbij. In de kerk waren er buiten de uitvaarten ook weinig bezigheden, dus er was ook gelegenheid om even op adem te komen van een jaar hard werken. Natuurlijk besef ik mij heel goed dat niet iedereen met vakantie kan gaan. Onder andere omdat het werk in de tuin of kas nu eenmaal doorgaat. Of omdat de gezondheid het niet toe laat, of ...... vult u maar in.
Zelf mocht ik in juli met vakantie. Eerst een paar dagen in Nederland en daarna naar Engeland. Daar heb ik schitterende natuur gezien in de Cotswolds. U kent deze streek wellicht want diverse detective series zoals Inspector Morse zijn er opgenomen. Verder ben ik ook naar Oxford en Cambridge geweest en heb vele prachtige kerken gezien. Aansluitend nog een paar dagen weg in eigen land.
Even er helemaal uit en mij weer opladen voor het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin we door het vertrek van pastor Straathof als pastoraal team met één persoon minder beginnen. Natuurlijk hopen we met ons alleen dat er snel een opvolger mag komen. Tot die tijd moeten we roeien met de riemen die we hebben. Gelukkig mag het pastoraal team rekenen op de vele vrijwilligers die helpen. Zichtbaar maar ook op de achtergrond zijn zij werkzaam met de vele taken die gedaan moeten worden. Denkt u er weleens over na om een nieuwe start te maken en dat te doen met vrijwilligerswerk in de kerk?
Nieuwe vrijwilligers zijn in alle parochies van harte welkom.
Een nieuwe start maken ook de kinderen die vorige jaar in groep 8 van de basisschool zaten. Ze gaan nu naar het voortgezet onderwijs, ze worden brugpiepers.
In september/oktober maken de kinderen die zich hebben aangemeld voor het vormsel een nieuwe start. Ze zetten een volgende stap want het Sacrament van het Vormsel is de laatste stap van de initiatie sacramenten (Doop, Eerste Heilige Communie en Vormsel).
Een nieuwe start geeft ook een kans om opnieuw te beginnen, ...... misschien wel om de bijbel opnieuw te leren kennen tijdens de cursus die collega Dits geeft. Of weer te gaan zingen bij één van onze vele zangkoren of één van de kinderkoren opnieuw leven in te blazen. Verschillende parochies hebben een aanbod van activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er vele manieren om opnieuw te beginnen. Sommigen van u / jullie gaan door met iets waar ze vorig jaar mee begonnen zijn. Ik zelf ga door met het laatste jaar van mijn opleiding tot professioneel begeleider bibliodrama. Misschien maakt u een nieuwe start door deel te nemen aan de bijeenkomsten die ik hierover ga geven.
De accu’s zijn hopelijk weer opgeladen om er een nieuw seizoen tegen te kunnen. Wij hopen velen van u / jullie te ontmoeten in het nieuwe seizoen.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Monster

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.