Pasen gaat ‘gewoon’ door!

Toen Corona net in ons land aankwam, waren de meest gehoorde woorden: afgelast, uitgesteld of verschoven. Zelfs Pasen ging niet door, zo heette het. Maar gelukkig klonk al snel het tegenbericht: Pasen wordt gewoon gevierd dit jaar. Nou ja, gewoon… dat niet, maar wel anders.  

Het belangrijkste christelijke feest van het jaar gaat door! De herdenking van de verrijzenis van onze Heer laat niet toe dat de komst van een virus dat verziekt. Het Paasfeest staat ook niet op zichzelf. Pasen staat middenin het leven, of misschien beter: middenin de dood.

In deze Goede Week vieren gelovigen de opgang, ondergang en verheffing van een bijzonder mens, Jezus van Nazareth. In Zijn leven vat Hij onze mensengeschiedenis samen. Hij doorstaat de ergste ellende om gered te worden. Daarmee laat Hij ons kennismaken met de Grote Vreugde van Pasen!

Nergens is zoveel hoop te vinden als in de verwachting dat de dood niet het einde betekent, maar een nieuw begin. Als in een leeg graf, waar de gestorven Jezus werd verwacht, maar naar de Levende werd verwezen.

Een hoopvolle dag in het leven van elke christen, misschien zelfs wel in het leven van iedere mens. Dat duldt geen uitstel. Dat moet gevierd worden. Juist nu.

Diaken Walther Burgering

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.