Start nieuw kerkelijk seizoen

Tijdens het schrijven van dit pastoraalwoord is er een ware hittegolf in Nederland. De stranden liggen vol met mensen die niet met vakantie zijn maar in Nederland zijn gebleven. Ook veel buitenlandse gasten liggen te bakken op het strand. Maar of overal de 1,5 meter wordt aangehouden i.v.m. Covid-19…... zeker niet. Zelf ben ik niet te vinden op het strand met deze warmte en de vele mensen die er zijn.
In Heerde, waar ik zelf een midweek met vakantie was, was het gelukkig rustig.
Aangenamer qua temperatuur, maar jammer genoeg veel regen. Wel heb ik mij een beetje kunnen opladen voor het nieuwe seizoen. Privé omstandigheden hebben mij veel energie gekost, maar ik ga, samen met jullie, er weer voor om in september een goede start te maken met het nieuwe, kerkelijk seizoen.

Veel bijeenkomsten waren gestopt in maart door Covid-19 en we gaan weer proberen het een en ander op te pakken vanaf september. Gelukkig mogen we weer met meer mensen naar de kerk, kunnen we de Heilige Communie ontvangen en kunnen we elkaar op gepaste afstand, weer ontmoeten. Maandag 14 september ronden we het vormselproject 2020 af. Een paar maanden later dan gepland maar het kan gelukkig. In regio noord/west gaan we starten met een nieuwe groep jongeren die zich willen gaan voorbereiden op het vormsel. De werkgroepen Eerste Heilige Communie komen bij elkaar om na te denken hoe de uitgestelde voorbereidingen en vieringen voor volgend jaar in te plannen zijn. Of we dan met meer mensen in de viering mogen zijn, weten we niet. Maar regeren is vooruit kijken, dus beter nu gaan plannen en later zaken afzeggen, dan niets geregeld hebben.

De koren willen gaan starten met voorzichtig op gepaste afstand te repeteren. Zingen in de vieringen kan nog niet door alle koorleden. Spijtig genoeg helemaal nog niet door de kerkgangers. Uit eigen ervaring weet ik hoe lastig het is om niet mee te mogen zingen met de liederen. In september gaat ook het “oude” rooster voor doordeweekse vieringen weer in. Wij pastores hebben de afgelopen maanden elke werkdag een viering om 09.00 uur verzorgd vanuit de kerken in Honselersdijk – Kwintsheul/Wateringen (St. Joseph) – Monster. We zijn deze parochies dankbaar dat zij medewerking hebben verleend om, soms 2 keer per week, te zorgen dat wij deze vieringen konden verzorgen.

Hopelijk bent u allen, na een periode van vrij zijn, weer opgeladen, om met frisse moed aan een nieuw kerkelijk seizoen te beginnen. Ik wens ons allemaal toe dat het een mooi, en misschien weer een “normaler” seizoen gaat worden.

Els Geelen, pastoraal werker

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Het geloof is een stok om op te leunen, niet om anderen mee te slaan.