Start nieuw werkjaar

Voor de meeste mensen zit de vakantie er weer op. Of we nu weg zijn geweest naar het buitenland of genoten hebben van een paar mooie dagen in ons eigen land of woonplaats, ik hoop dat wij de accu weer hebben kunnen opladen. Hoewel… wij? Zelf mag ik de tweede helft van september van mijn welverdiende vakantie gaan genieten. En met mij wellicht nog meer mensen die pas als het nieuwe werkjaar is gestart, met vakantie gaan.

Maar of wij er nu wel of niet zijn, het nieuwe werkseizoen gaat weer beginnen. De scholen zijn begonnen en ook in de parochies gaat er weer van alles beginnen. De startzondagen zijn voorbereid door de werkgroepen in de diverse dorpskernen. En natuurlijk hopen we daarbij op mooi weer en niet op de zomerstorm van eind juli. Nee we gaan er vanuit dat het mooi weer is en dat het een mooie start van het nieuwe werkjaar wordt. Fijn dat er gestart wordt met gezamenlijke vieringen in de buitenlucht met onze buurkerken want oecumene is belangrijk.

Ook de werkgroepen voor het Vormsel zijn druk bezig met het programma. In regio zuid en west zijn de vieringen voor het Vormsel in november dit jaar. Regio noord volgt in januari 2016. En de eerste afspraken voor het opstarten van het programma voor de Eerste Communie worden ook gemaakt. De koren zijn weer begonnen met de repetities en luisteren de vieringen weer op. Hoe prettig het af en toe is om meer samenzang te hebben in de viering omdat het koor met vakantie is, is het ook heel fijn dat er weer ondersteuning is van de koren. Ook andere groepen zijn weer begonnen. Er wordt hard gewerkt in de kerken die monument zijn om in het weekend van 12 en 13 september hun deuren open te hebben voor Open Monumentendag. Een uitgelezen kans om eens een kijkje te gaan nemen in een van onze kerken en uitleg te krijgen van de vrijwilligers of wat er te zien is.

In ons pastoraal team zijn we ook begonnen aan het nieuwe werkseizoen. Pastoor Steenvoorden is terug van zijn welverdiende sabbat en nu mag collega diaken Dits van zijn sabbat gaan genieten. Niet alleen genieten maar ook studeren en wandelen. In december zijn we dan als team weer compleet om de Advent te gaan vieren en Kerst. Dat duurt nog even maar toch…

Zonder onze vrijwilligers kan onze parochiefederatie niet draaien en daarom wil ik onze vrijwilligers hier heel veel dank zeggen voor hun inzet in de parochiefederatie. Ik wens ons allen, ook namens de collega’s, een goede start toe van het nieuwe werkseizoen en laten we nog even nagenieten van de afgelopen vakantieperiode met mooi en minder mooi weer.

Pastoraal werkster Els Geelen

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Naaldwijk

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.