U heeft één bezoeker!

U heeft één bezoeker!

Als pastor ga je graag bij mensen op bezoek, je bent bij diverse vergaderingen aanwezig, je gaat voor in vieringen, maar het gebeurt ook dat je achter de computer aan het werk bent. Een computer is handig om de preek voor te bereiden en om berichten te versturen. Soms zoek je op een website wat informatie op en dan staat er soms: ‘er is een bezoeker’. Dat ben je dan zelf natuurlijk. Je bent dan een gewenste bezoeker op die website. Er kunnen ook ongewenste bezoekers zijn. Dat kan in uw huis zijn, een inbreker bijvoorbeeld, of in uw computer, als iemand via jouw computer illegale dingen wil doen. Maar in deze tijd, de Veertigdagentijd of de Vastentijd, gaat het nu juist om een belangrijke gewenste Bezoeker (met een hoofdletter).

In de viering van Aswoensdag hoorden wij dat God ons uit stof heeft geschapen en dat Hij ons de levensadem heeft ingeblazen. Gods adem geeft ons leven en juist daarom is ons lichaam een tempel van God. Maar juist met Pasen wil de verlossende God bij ons op bezoek komen, dan hebben wij één Bezoeker, een belangrijke Bezoeker. Maar voor dat bezoek moeten wij wel voorbereidingen treffen en dat is nu precies de Vastentijd. In deze dagen gaan wij ons huis eerst eens lekker opruimen. We gooien de spullen weg die we eigenlijk al langer weg wilden gooien, maar dat lukte maar niet. Misschien lukt het nu wel om geen snoep in huis te hebben en om de alcoholische drank in de kast op te ruimen. We gaan ons huis eens lekker luchten: de ramen open en de rooklucht weg. En we gaan schoonmaken, we stoffen de Bijbel af, maar we kunnen ons ook geestelijk schoonmaken. Misschien willen we niet onaardig doen tegen andere mensen, willen we andere mensen geen pijn doen, maar toch gebeurt het. Daar willen we nu schoon schip mee maken, daar stoppen wij mee. En dan zal de dag komen dat het bezoek in ons schone en opgeruimde huis komt. We zullen die Bezoeker gastvrij ontvangen en Hem alle aandacht geven. Dus als God op bezoek komt gaan we geen televisie kijken of met onze telefoon berichtjes sturen. We willen met Hem een gesprek aangaan. Want van God ontvangen wij onze levensadem en daarvoor mogen wij zelfs wel een keertje ‘dankjewel’ zeggen.

‘U heeft één Bezoeker’ en die bezoeker mogen wij gastvrij ontvangen. En voor die ontvangst wens ik, mede namens mijn collega’s, u en jou een goede voorbereiding toe.

diaken R. Dits.

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Hoek van Holland

Al onze woorden zijn kruimels die afvallen van de feesttafel van onze geest.