Vakantie of niet ....

Nog even en dan beginnen de schoolvakanties. Na een jaar hard werken en studeren mogen we gaan uitrusten. Hoewel… niet iedereen gaat met vakantie. Sommigen moeten gewoon doorwerken. Zeker mensen die werken in de kassen. Daar is het niet de tijd van rusten, maar juist de tijd van het oogsten. Oogsten dat doen de kinderen die van de lagere school komen. Zij oogsten lof voor de uitvoering van de musicals. Maar ze gaan ook een onzekere tijd tegemoet. Na de vakantie gaan ze naar het voortgezet onderwijs. Een nieuwe stap in hun leven.

Vakantie…… binnenkort mag ook ik gaan genieten van mijn vakantie. Heerlijk naar het buitenland. Nieuwe culturen opsnuiven. Nieuwe mensen ontmoeten en mijn talen ophalen. Het is niet vanzelfsprekend dat iedereen op vakantie kan gaan. Sommige moeten, zoals ik hierboven al schreef, werken. Anderen hebben geen geld om op vakantie te gaan. Daarom sta ik ook stil bij hen die niet met vakantie kunnen gaan. Het zou mooi zijn als nu anderen voor de buurvrouw zorgen. Want zij is oud, heeft weinig aanloop en voelt zich alleen. Dat stukje aandacht is haar houvast in het leven. Of die zieke buurman die zelf niet meer naar buiten kan. Als zijn kinderen met vakantie zijn, is er niemand die bij hem op bezoek komt. Dat wij aandacht voor hen hebben.

In dit jaar van barmhartigheid kunnen wij allemaal iets van onze barmhartigheid laten zien. Laten we aandacht hebben voor elkaar en voor hen die niet met vakantie kunnen maar wel zouden willen. 
Mocht u op vakantie gaan, dan wens ik u een fijne en goede vakantie toe. Kom uitgerust weer thuis om een nieuw jaar aan te kunnen. Gaat u niet met vakantie, dan hoop ik dat er mensen zijn die aandacht hebben voor u. Dat ook hier in Nederland de zon zal schijnen voor iedereen.

Els Geelen, pastoraal werkster

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Maasdijk

Als u voor één mens in uw leven wat betekend hebt, dan heeft u niet vergeefs geleefd.