Vertrekken en aankomen

Heerlijk, weer vakantietijd. Vandaag nieuwe schoenen gekocht bij de zaak die zich sinds kort ‘Koninklijk’ mag noemen. Gereed, om straks te vertrekken voor een korte vakantie naar Frankrijk, om daar mooie kastelen te zien. Velen vertrekken in deze tijd, voor een hopelijk fijne vakantie. Een welverdiend moment van rust en ontspanning (of misschien … inspanning).

In augustus, en wel op de 15e, gaat het twee keer over vertrekken en aankomen. Allereerst het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Maria werd opgenomen, en vertrok daarmee van de aarde en ging over naar een andere werkelijkheid, die we de hemel noemen. Daar is ze dan bij haar Zoon, bij God de Vader en bij de H. Geest. Om daar voor altijd voor ons te bidden. Om onze voorspraak te zijn. Om onze gebeden, zorgen en vragen aan de Heer voor te leggen. En wie weet … misschien geeft ze wel inspiratie. En geeft ze ons goede moed om als christen te kunnen leven. Misschien geeft ze ook aan ons wel hints, net zoals ze aan Jezus gaf bij de bruiloft van Kana. “Ze hebben geen wijn meer.” Eerst reageert Jezus wat terughoudend, “Mijn tijd is nog niet gekomen.” Maar toch voltrekt Hij dan het wonder.   

Wie ook vertrekt, en elders weer aankomt, is pastor Hans Smulders. Sinds april 2015 is hij werkzaam in onze federatie. Volgens mij is hij voorgegaan in al onze kerken. Op een gegeven moment zei hij: “Ik ben een vliegende kiep.’ Pastor Hans, wij zijn jou daar dankbaar voor. Dank voor al jouw inzet, jouw betrokkenheid, jouw goede werk voor de federatie. En we wensen jou alle goeds op de plek waar jij gaat aankomen: in het klooster. Een nieuwe roeping, een nieuw pad dat zich opent. De viering op 15 augustus, te Monster, (hoogfeest van Maria Tenhemelopneming) is de afscheidsviering van pastor Smulders. Komt allen!           

Op 1 augustus ‘vertrek’ ik als het ware even uit uw midden. Bijna alle pastores hebben nu een sabbat gehad. Nu ben ik aan de beurt. Ik ga verschillende dingen doen: een cursus Bibliodrama, een cursus Verhalen vertellen. Geloofsconferentie Celebrate. Verder zal ik doen aan Zen, Mindfulness en Tai chi. Daarnaast nog twee retraites, een over Thomas Merton, en een over ‘vrede ontdekken’. Tenslotte zal ik nog verblijven in diverse kloosters. Dit alles zal plaatsvinden in ons land, ik ga niet naar het buitenland. Deo Volente (als God het wil) zie ik u weer op of na 1 november. Dan mag ik weer in uw midden aankomen.

Een fijne zomer gewenst! Vrede en alle goeds,

pastor Kwee

Terug naar de voorgaande pagina
Wij zijn 1 federatie met 10 parochiesvoor iedereen
Tekstgrootte

Bezoek eens de parochie site van Honselersdijk

Leraren openen de deur, maar u moet zelf binnengaan.